Bakırköy-Kirazlı arasındaki metro hattı açılıyor 

Bakan Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı istikametindeki metro hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalara göre metro hattı, 2022’nin sonunda açılacak. 

GÜNDEM 12.04.2021, 13:44
Bakırköy-Kirazlı arasındaki metro hattı açılıyor 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Bakırköy’ü Kirazlı’ya bağlayacak metronun inşaatında incelemeler yaptı. Proje yöneticileri ve çalışanlarla süreci değerlendiren Bakan, incelemeler sonucunda kısa bir basın açıklamasında bulundu.

Bakırköy ve Kirazlı arasındaki 8.4 kilometrelik yolun yüzde 62’lik kısmının tamamlandığını belirten Bakan, metronun 2022 sonunda ulaşıma açılacağını ifade etti.



Aynı anda 70 bin yolcu taşınacak

Bakan Karaismailoğlu, bu metro hattının İstanbul’un büyük bir ihtiyacını gidereceğini ve tek seferde 70 bin yolcu taşıma kapasiteli olacağını söyledi.

“Bakırköy sahilinden başlayan projede birinci durak Özgürlük Meydanı, ikinci durak İndirli, üçüncü durak Haznedar, dördüncü durak İlkyuva, beşinci durak Yıldıztepe, altıncı durak Molla Gürani ve yedinci durak da Kirazlı olacak. Duraklar çevresinde meydanlar oluşturulacak. Bu meydanlar da hem sosyal hem de ticari açıdan önemli merkezlere dönüşecek.” şeklinde konuşan Bakan, hem metro hem de meydanlar hakkında bilgilendirme yaptı.



“Onların dediklerini yapsaydık hiçbir şey olmazdı”

Metro inşaatı incelemesi sonrasında yaptığı basın açıklamasında Kanal İstanbul’a da değinen Karaismailoğlu, “Onların dediklerini yapsaydık ne İstanbul Havalimanı ne Kuzey Marmara Otoyolu ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne de Avrasya Tüneli olurdu. Kanal İstanbul da dahil olmak üzere yaptığımız projelere karşı çıkanlar hep aynı zihniyette.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)