Bulgaristan Başbakanı Petkov bir aylık maaşını Ukrayna'ya bağışladı

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov bir aylık maaşını Ukrayna’ya silah yardımı için göndereceğini açıkladı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar artık gerçek bir desteğe dönmesi gerektiğini belirten Petkov tüm vatandaşlarına yardım çağrısında bulundu.

DÜNYA 26.04.2022, 09:30 26.04.2022, 17:50
Bulgaristan Başbakanı Petkov bir aylık maaşını Ukrayna'ya bağışladı

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ülkede devam eden Ukrayna’ya silah yardımı yapılmasına ilişkin tartışmalar sırasında bir aylık maaşını Ukrayna’ya silah alınması amacıyla göndereceğini açıkladı. Petkov sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Şu an savaş halinde olan Ukrayna’ya silah yardımı yapılması toplumsal ve siyasi bir karar birliğine bağlıdır. Bu konuda toplumda uç görüşler mevcut. Bu enerjiyi artık reel faaliyete dönüştürmenin zamanı geldi.

“Sosyal medyada yapılan paylaşımlar artık gerçek bir desteğe dönmeli.”

Ukrayna’ya silah gönderen pek çok ülke bulunduğunu açıklayan Petkov ülkede sanılanın aksine Rusya’nın bu ülkelere savaş açmadığını belirtti. Petkov sözlerine şu şekilde devam etti:

Ukrayna’ya bu şartlar altında yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımıza maaşlarını göndermeleri çağrısında bulunuyorum. Bu konuda söz söylemek oldukça kolay ancak bir şeyler yapmak zordur. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar artık gerçek bir desteğe dönmeli.

Koalisyonda ayrılıklar var

Petkov yarın Kiev’de koalisyon ortakları temsilcileri ile yapacağı ziyaret öncesinde koalisyonun birliği için oldukça önemli olan bu konuda bir fikir birliğinin yaşanmasını istediğini aktarmıştı. Koalisyon ortaklarından olan, Rus yanlısı ve komünist kökenli Bulgaristan Sosyalist Partisi Ukrayna’ya yardım gönderilmesine kesinlikle karşı çıkıyor. Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı da olan Bulgaristan Sosyalist Partisi Lideri Korneliya Ninova, Rusya’ya yaptırım yapılmasına karşı çıkarak Ukrayna’ya en ufak bir yardımın yapılmasında bile koalisyondan çıkacaklarını belirtmişti.

Yorumlar (0)