Brüksel polisi Türkiye ve Azerbaycan karşıtı gösteri yapan Ermenilere müdahale etti

Avrupa Birliği kurumları önünde gösteri düzenleyen göstericilere Brüksel polisi tarafından göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

DÜNYA 07.10.2020, 22:08
Brüksel polisi Türkiye ve Azerbaycan karşıtı gösteri yapan Ermenilere müdahale etti

Belçika Brüksel'de bulunan AB kurumlarının önünde gösteri yapan Ermenilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla beraber müdahale edildi.

Ermeniler, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı gösteri yapmak istedi

Belçika dışında bulunan ülkelerden otobüsle gelenlerin de içlerinde bulunduğu çoğunluğunu Ermenilerin oluşturduğu grup, Azerbaycan ve Türkiye karşıtı gösteri düzenlemek amacıyla sabah saatleri itibarıyla, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi binalarının yakınlarında bulunan bir alanda toplanmaya başladı.

Slogan attıktan sonra bir zaman daha burada kalan göstericiler, ardından izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Belçika polisi tarafından yol kesilerek yürüyüşe izin verilmedi.

Polis dağılmamakta ısrarcı olan gruba gerekli olan müdahaleyi yaptı

Buna rağmen dağılmayan kalabalığa polis tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Müdahale sonrası grubun bir kısmı dağıldı, kalanı ise beklemeyi sürdürdü.

Polis tarafından bir zaman daha kalan gruba da göz yaşartıcı gazla birlikte müdahalede bulunuldu. Bu esnada çıkan arbede sonucu kimi göstericiler yaralandı. Göstericilerin büyük bir kısmı ise olayların ardından dağıldı.

Yorumlar (0)