Brezilya'yı sel ve heyelan vurdu

Ülkenin güneydoğusunda iki günden fazla süren sağanak yağışların ardından en az 53 kişi öldü, 25 kişi ise hâlâ aranıyor. Şiddetli yağışların yol açtığı durum, ülkede geçen sene meydana gelen bir baraj kazasının ardından yaşanan sel felaketinin yaklaşık 300 kişiyi öldürmesinden bir yıl sonra yaşanıyor.

DÜNYA 27.01.2020, 11:21 27.01.2020, 11:58
Brezilya'yı sel ve heyelan vurdu

Brezilya'da iki gündür süren sağanak yağış, ülkenin güneydoğusunda yoğun sel ve heyelan felaketlerine sebep olurken en az 53 kişi yaşamını yitirdi.

Sivil savunma yetkilileri, heyelan ve bina çökmelerinin ardından 19 kişinin hâlen kayıp olduğu bilgisini verirken yaralıların sayısı ise şu anda 12 olarak açıklandı.

Yetkililer, şiddetli yağışların büyük zararlara sebep olduğu Minas Gerais eyaletindeki 2 bin 600 sakinin evlerinden tahliye edildiği bilgisini de ek olarak aktarıyor.

24 saatlik bir dönemde en büyük yağış miktarı rekorunun kırıldığı Minas Gerais eyaletinin başkenti Belo Horizonte de dahil olmak üzere 47 kasaba ve şehirde olağanüstü hal ilan edildi. Öte yandan afet sebebiyle hayatını kaybedenler için ise 3 gün yas ilan edildi.

Minas Gerais'in yanı sıra Rio de Janeiro ve Sao Paulo dahil Brezilya'nın diğer bölgelerinde yağışların etkisini sürdüreceği bildirildi.

Ölümcül sel felaketi, Minas Gerais eyaletinde geçen yıl meydana gelen bir baraj patlamasında yaşamını yitiren 270 kişinin ölümlerinin yad edildiği aynı hafta sonu geldiği için Brezilyalılar büyük şok yaşıyor.

Yorumlar (0)