Bitlis'te PKK'lıların 5 ini imha edildi

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kullandığı 5 sığınak imha edildi.

GÜNDEM 27.01.2020, 11:27
Bitlis'te PKK'lıların 5 ini imha edildi

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda tespit edilen 5 sığınak ile sığınak içlerinde ve çevresinde bulunan yaşam malzemeleri imha edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu Bitlis il merkezi kırsalında bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristler tarafından araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu bilgisinin alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiler ışığında 15 Ocak'ta bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristleri bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek amacıyla başlatılan "Şehit Uzman Jandarma Çavuş Veysel Şirin 2020-02 Operasyonu"nun sürdüğü belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Operasyon kapsamında dün tespit edilen 5 sığınak ve bir avcı boy çukuru içinde 3 dolu küçük tüp, 20 metre su hortumu, radyo, 4 takım kar elbisesi, 3 gömlek, 3 pantolon, yelek, 3 puşi, bir çift eldiven, 35 hazır çorba ve 82 kilogram çeşitli gıda malzemeleri ele geçirilmiştir. Delil niteliği taşıyan malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla el konulmuş, diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Sığınak ile avcı boy çukuru da kullanılamaz hale getirilmiştir."

Bitlis Valiliğinin açıklamasında, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliğin sağlanması maksadıyla Bitlis ili genelinde operasyonlarını kararlılıkla sürdüreceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)