Bolsonaro uyuyor! Cesedin yanında futbol maçı yaptılar

Latin Amerika ülkesi, Brezilya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden bir kişinin cesedinin yanında futbol maçı oynandığı görüldü. Söz konusu görüntüler, adeta kan dondurdu. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise hala salgını "basit bir garip" olarak görmeye devam ediyor.

DÜNYA 18.05.2020, 11:34
Bolsonaro uyuyor! Cesedin yanında futbol maçı yaptılar

Brezilya'ya da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 16 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Ülkede 240 binden fazla tespit edildi. 

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun umursamaz tavırları, yoğun bakım odalarının dolması ve diğer hastalıkların da artmasıyla birlikte Brezilya, sıkıntılı günler geçiriyor. 

Reuters haber ajansı tarafından servis edilen görüntüler, ülkedeki durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Görüntülerde, gençlerden oluşan bir grubun maç yaptıkları sahanın tam yanında Valnir Mendes da Silva'nın cansız bedeninin bulunduğu görülüyor.

62 yaşındaki Valnir Mendes da Silva'nın sokaktayken solunum güçlüğü çektiği ve komşularının acil servisi aradığı iddia edildi. Fakat Valnir Mendes da Silva, ilk yardım ekibi gelene kadar yaşamını yitirdi. 

Bölgede yaşayan kişiler, ilk yardım ekibinin gelmesi ve cansız bedenin kaldırımdan kaldırılmasının tam 30 saat sonra gerçekleştiğini bildirdi.

Brezilya'da vaka sayısının artması sağlık sisteminin çökmesine neden oldu. Fakat Devlet Başkanı Bolsonaro, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) hala "basit bir grip" olarak nitelendiriyor.


 

Yorumlar (0)