Boko Haram 847 Nijerya askerini öldürdü

Nijerya'nın Borno eyaletinde geçtiğimiz 6 yılda Boko Haram'ın gerçekleştirdiği terör saldırılarında 847 asker yaşamını yitirdi.

DÜNYA 16.10.2019, 14:22
Boko Haram 847 Nijerya askerini öldürdü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaletinde son 6 yılda, Boko Haram'ın sorumlu olduğu terör saldırıları nedeniyle 847 asker hayatını kaybetti.

Bu sayı Nijerya Meclisi Ordu Komite Başkanı Ali Ndume'nin basına yaptığı açıklama ile duyuruldu. Ali Ndume, 2013 yılından beri Borno eyaletinde Boko Haram'ın düzenlediği terör saldırılarında 847 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Nijerya Meclisi Ordu Komite Başkanı Ali Ndume açıklamasında Borno eyaletinde orduya ait toplu mezarların olduğu iddialarını da yalanladı. Ndume, "Nijerya ordusu asla öyle bir şey yapmaz, askerlerden birine ulaşılmadığında ölü ya da yaralı olduğunu tespit etmek için ordu aramaya gider." şeklinde konuştu.

Ndume, Boko Haram terör örgütü liderlerinin bazı sivil toplum örgütlerinden destek sağladıkları bilgisini edindiklerini ve bu konuya ilişkin soruşturma açıldığını belirtti.

2000'li yılların başında başlayan terör faaliyetleri ile Boko Haram Nijerya'da 2009 yılından bu güne kitlesel şiddet faaliyetleri gösteriyor. Bu terör saldırıları sonucu ise 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü Boko Haram, Nijerya başta olmak üzere Çad, Kamerun ve Nijer'de de 2015 yılından itibaren terör faaliyetleri gerçekleştiriyor. Boko Haram'ın Çad Gölü Havzası'nda gerçekleştirdiği terör eylemlerinde 2 bin kişiden fazla insan hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)