BM Yüksek Komiseri'nden ABD'ye sert tepki

BM Yüksek Komiseri Bachelet, ABD'deki barışçıl protesto gösterilerinin de polis tarafından hedef alındığını ve orantısız güç kullanımı uygulandığını kaydetti.

DÜNYA 04.06.2020, 00:06
BM Yüksek Komiseri'nden ABD'ye sert tepki

BM üst düzey görevlisi Bachelet ABD'de meydana gelen protesto gösterileri ve şiddet olayları nedeniyle endişe duyduğunu ifade etti.

ABD polisi orantısız güç kullanıyor

Ülkede kolluk kuvvetleri tarafından orantısız güç kullanımına dikkat çeken raporların eline ulaştığını kaydeden Bachelet, barışçıl gösterileri dağıtmak için de ABD'de polisin orantısız güç kullanarak göz yaşartıcı bombayla vatandaşlara müdahale ettiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet

Basın yayın çalışanları da polisin hedefinde

Basın yayın organlarının da görevlerini yaparak protesto gösterilerine dair haberler yaptığı esnada plastik mermilerin hedefi olduğunu kaydeden Bachelet, biber gazı sıkılmasını ve polis tarafından bunun mağdurların geri çekildiği esnada gerçekleştirilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Ne olmuştu?

ABD'nin Minnesota eyaletinde gözaltına alındığı sırada polis tarafından boğularak hayatını kaybeden siyahi George Floyd ülkede büyük yankı uyandırmış ve 10 gündür süren protesto gösterileri düzenlenmişti.

Yorumlar (0)