BM duyurdu: 10 bin Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda 10 bine yakın Filistinlinin evlerini terk etmek durumunda kaldığının tahmin edildiği ifade edildi.

DÜNYA 14.05.2021, 21:37 16.05.2021, 09:21
BM duyurdu: 10 bin Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından yapılmış olan açıklamada, Gazze’de devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin yerlerinden edildiği kaydedildi.

Gıdaya, suya ve sağlık hizmetlerine erişim kısıtlı

10 bine yakın Filistinlinin evlerinden ayrılmak zorunda kaldığının ifade edildiği açıklamada, yerlerinden edilen kişilerin camilerde ve okullarda barındırıldığı, gıda, su, sağlık ve hijyene erişimin sınırlı olduğu bildirildi.

Suya ve hastaneye erişimin elektriğe bağlı olduğunu fakat bunun için gerekli olan yakıtın pazar gününde biteceğinin kaydedildiği açıklamada, Filistinli silahlı gruplarla İsrailli yetkililere Birleşmiş Milletlerin, tıbbi malzeme ve gıda malzemesi getirmesi ve insani yardım çalışanları konuşlandırmasına izin vermesi yönünde bir çağrı yapıldı.

Bununla beraber Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ise taraflara çatışmalara hemen son vermeleri ve arabuluculuk çalışmalarına müsaade etmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)