İsrail, bakanlık binasını vurdu! Filistin’den dikkat çeken ABD açıklaması...

İsrail savaş uçakları tarafından Gazze’ye yönelik saldırılar bayramda da devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde de Gazze’de bulunan Hükümete ait Ensar kompleksi düzenlenmiş olan hava saldırıları neticesinde bütünüyle yıkıldı.

DÜNYA 14.05.2021, 22:04 16.05.2021, 09:20
İsrail, bakanlık binasını vurdu! Filistin’den dikkat çeken ABD açıklaması...

İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi’ne dair saldırılar Ramazan Bayramı’nda sürüyor.

İsrail Gazze’deki İçişleri Bakanlığı binasını vurdu!

İsrail son olarak Gazze’de bulunan “Ensar kompleksi (İçişleri Bakanlığı)” binasına hava saldırıları düzenledi.

Filistin: ABD’nin sessizliği katliamlara sebep oldu

Filistin tarafından yapılan son açıklamada ise Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’in karşısındaki sessiz tutumunun Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’te katliamlara sebep olduğu ifade edildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı binası İsrail tarafından bombalandı.

Kudüs ve Gazze’de olayların geçmişi…

İsrail’in işgali altında bulunan Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Ramazan ayının başından beri süren gerginlik 7 Mayıs tarihinde İsrail polisinin Filistinli vatandaşlara ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmesiyle tırmanmaya başladı.

İsrail polisi tarafından Doğu Kudüs’te farklı yerlerde Filistinlilere dair müdahalelerin şiddetle artması sonucunda Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş gruplarınca, İsrail polisinin Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa’dan çekilmesi için 10 Mayıs tarihi akşamına dek süre verildi.

Çekilmenin olmamasının ardından Filistinli direniş gruplarınca İsrail’e birçok roket atıldı. Bunun ardından İsrail ordusunca Gazze’ye “Surların Muhafızı” ismiyle bir askeri operasyon gerçekleştirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre İsrail’in Gazze Şeridi tarafından düzenlenmiş olan saldırılarda, 10 Mayıs tarihinden bu zamana dek 20’si kadın, 31’i çocuk, toplamda 122 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 900’e çıktı.

Yorumlar (0)