BM'den Türkiye'ye 'mülteci' teşekkürü

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, korunmaya muhtaç mültecilere desteği için ülkemize teşekkür etti.

DÜNYA 20.09.2021, 21:26 21.09.2021, 10:55
BM'den Türkiye'ye 'mülteci' teşekkürü

Guterres, New York'ta ülkemizin New York Başkonsolosluğu ile Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'nin yer alacağı Türkevi binasının açılışında, BM ve Türkiye arasında mükemmel bir iş birliği olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'ye teşekkürlerimi sunuyorum"

"Türk toplumunun ve Türkiye'nin mültecilere yönelik muazzam cömertliğine bizzat şahidim." diyen Guterres, "Korunmaya muhtaç mültecilere desteği için Türkiye'ye en içten teşekkürlerimi sunuyorum." sözlerini sarf etti.

Savaşlar, baskı, şiddet ve insan hakları ihlallerinden kaçanların sayısının rekor düzeylere ulaştığını kaydeden Guterres, "Türkiye'nin uluslararası toplumun desteği ile elinden gelenin en iyisini yapmayı sürdüreceğine inancım tam. Bu herkesi ilgilendiren bir dayanışma." şeklinde konuştu.

"Türkiye ile iş birliğimiz sürecek"

Ülkemizin, çatışmaları sonlandırmak için en önemli araçlardan biri olan Arabuluculuk Dostlar Grubu'na eş başkanlık da dahil olmak kaydıyla sürekli desteğini de memnuniyetle karşıladığını ifade eden Guterres, Türkiye ile yakın iş birliğinin süreceğini belirtti.

Yorumlar (0)