BM'den Libya'daki taraflara uyarı!

Birleşmiş Milletler, Libyalı taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve sürüdürülen diplomatik çabalara destek olmalarını istedi

DÜNYA 14.01.2020, 14:09 14.01.2020, 14:34
BM'den Libya'daki taraflara uyarı!

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL), tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmaların kalıcı şekilde bitirilebilmesi için taraflara ateşkese bağlı kalmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "UNSMIL, Trablus'taki sivil nüfus, evlerini terk eden yüz binlerce insan ve okullarına gidemeyen 116 bin çocuk adına, tarafları devam eden diplomatik çabalara bir fırsat vermek için ilan edilen ateşkese bağlı kalmaya çağırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ve Rusya'nın ortak girişimiyle hazırlanan ateşkes anlaşmasına, BM nezdindeki meşru "Ulusal Mutabakat Hükümeti" tarafından Moskova'da imza atılmıştı. Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter tarafı ise metindeki maddeleri düşünmek ve istişare etmek için bir gün süre talep etmişti.

Rusya, Hafter'in çekildiğini duyurmuştu

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu sabah saatlerinde, Hafter’in anlaşmayı imzalamadan Moskova'dan ayrıldığını açıklamıştı.

Hafter'in Libya'ya ulaştığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Darbeci generalin, kendisine destek veren Mısır veya Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği öne sürüldü.

Türkiye ile Rusya'nın Libya'daki taraflara sunduğu ateşkes önerisi, ülkedeki sorunların sadece Libyalılar arasındaki diyalog yoluyla çözülmesini içeriyordu.

Yorumlar (0)