Bir yıllık veriler açıklandı: Binlerce Filistinli, İsrail cezaevlerinde

İsrail tarafından Filistinli vatandaşlara uygulanan gözaltı eylemleri devam ediyor. Bu sene içerisinde 5300'den fazla Filistinlinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.

DÜNYA 23.10.2022, 10:36 24.10.2022, 09:30
Bir yıllık veriler açıklandı: Binlerce Filistinli, İsrail cezaevlerinde

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen yazılı bildiride, geçtiğimiz eylül ayının son günleri itibarıyla İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinlilerin miktarının 30'u kadın, 190'ı ise 18 yaş altı olacak şekilde 4700'ü gördüğü ifade edildi.

Sorgulamalar bitse bile tutulmaya devam ediliyorlar

Yazılı bildiri kapsamında, İsrail'in Filistinli tutuklularından oluşan İsrail gözaltı alanlarının her bir kısmında 80'den fazla insanın tutulduğu ve aşırı kalabalık sebebiyle sorgulamaları tamamlandıktan sonra bile Filistinlilerin 70 günü geçecek şekilde buralarda durduruldukları ifade edildi.

Kapasiteler aşılıyor, tutuklular sıkıntılar yaşıyor

Filistinli tutukluların problemlerinin, bu kalabalıkla beraber gün geçtikçe daha da çoğaldığına dikkat çekilen açıklamada, tutukluların en fazla sıkıntıyla karşı karşıyla kaldığı alanların, farklı bir cezaevine götürülme, sağlık sebebiyle ya da mahkemeye çıkmak üzere getirildikleri gözaltı ve geçiş merkezleri olduğu ifade edildi.

Ofer Cezaevi'nde yer alan gözaltı alanlarının 72 kişiyi içerisinde barındırabildiğinin vurgulandığı açıklamada, bunlara rağmen yeni gözaltılar ile beraber her bir merkeze götürülen kişi miktarının 80'i aştığı bilgisi verildi.

Yorumlar (0)