HDP’den ‘altılı masa’ açıklaması: Diyalog halindeyiz

Bir televizyon programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, altılı masa bünyesindeki 4 parti ile diyalog halinde olduklarını açıkladı. 

SİYASET 23.10.2022, 10:43 24.10.2022, 08:15
HDP’den ‘altılı masa’ açıklaması: Diyalog halindeyiz

Konuşmasında 2023 seçimlerinin önemine değinen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yoğun bir çalışma süreci içerisinde olduklarını vurguladı. “HDP’nin altılı masa ile iletişimi nasıl?” sorusuna yanıt veren Sancar, “Altılı masa bünyesindeki 4 partiyle heyetlerimiz buluşuyorlar. Çeşitli görüşmelerimiz ve istişarelerimiz oluyor. Diyalog halindeyiz” şeklinde konuştu. 

“Açık müzakere bizim için çok önemli”

Gerçekleştirilen görüşmelerin detaylarına ilişkin de bilgiler veren Sancar, “Görüşmelerde heyetlerimiz oluyor. Siyasi partileri ve STK’ları temsil eden başkan yardımcıları ile sözcüler bulunuyor. Ortak aday konusunda beklentilerimizi, taleplerimizi anlatıyoruz. Bu konuda neleri istediğimizi tek tek açıkladık. Açık müzakere bizim için çok önemli. Doğrudan diyalog istiyoruz. Belirlediğimiz başlıklarda mutlaka mutabakat arayışına girmemiz gerekiyor. Bu tür taleplerimizi kendilerine ilettik” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)