Bir vaka yüzünden 40 bin kişi karantinada

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan 20 köyde 40 binden fazla kişi, yalnızca bir vakayla bağlantılı olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle tecrit edildi. 

DÜNYA 27.03.2020, 17:12
Bir vaka yüzünden 40 bin kişi karantinada

BBC'nin servis ettiği habere göre, Almanya ve İtalya'yı ziyaretinin ardından kendisini karantinaya almayan 70 yaşındaki bir din adamının yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybettiği tespit edildi. 

Baldev Singh isimli din adamının, ölümünden kısa süre önce Sih festivali Hola Mohalla'ya katıldığı ve 6 gün süren festivali de her gün yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği aktarıldı. 

Singh'in ölümünden sonra 19 yakınına yapılan testlerin pozitif çıktığı, doğrudan temas ettiği 550 kişinin izinin sürülebildiği ve yaşadığı bölgede 15 köyün giriş çıkışlara kapatıldığı belirtildi.

Bölgeye komşu bir yöredeki 5 köyün daha karantinaya alındığı ifade edildi.

Doktorlar da hastalara bulaştırdı

Bu arada Racastan eyaletinde bir vakadan enfekte olan bir grup doktorun, Covid-19 hastalığını yüzlerce kişiye bulaştırmış olabileceği tahmin ediliyor.

Olayla bağlantılı olarak hastane civarındaki köylerde 7 bin kişinin evde tecrit altına alındığı bildirildi.

Son verilere göre, Hindistan'da doğrulanmış Covid-19 vaka sayısı 861. Ancak, test yapılma oranının en düşük seyrettiği ülkelerden biri olan Hindistan'da gerçek vaka sayısının çok daha yüksek olabileceği işaret ediliyor.

Yorumlar (0)