Binlerce Ultra Ortodoks Yahudisi bir araya geldi

New York'ta, dinî eğitimin önemi üzerine düzenlenen geceye binlerce Ultra Ortodoks Yahudi tek tip siyah kıyafetleri ile katıldı.

DÜNYA 31.10.2019, 07:23
Binlerce Ultra Ortodoks Yahudisi bir araya geldi

New York ve civarında yaşayan binlerce Ultra Ortodoks Yahudi, dinî değerlerine göre verilen eğitimin önemini anlatmak için düzenlenen gecede buluştu. 

New York’un Queens bölgesindeki Melrose Ballroom salonunu dolduran her yaştan Yahudi toplumu üyeleri tek tip siyah kıyafetleri ile ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

İsrail'den üst düzey hahamların misafir konuşmacı olarak katıldığı gecede, Yahudi toplumunda dinî gelenek ve göreneklerine göre eğitimin öneminin altı çizildi.

Geceyi organize eden New York Yahudi cemaati üyelerinden Haham Yitzchock Deutch, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, New York Eğitim Departmanı tarafından özel din okullarının müfredatının değiştirilmesi yönünde baskı gördüklerini belirterek, "Biz Yahudi toplumuyuz, bizim hayatımıza mal olsa bile atalarımızdan gördüğümüz şekilde dinimizi yaşamak ve çocuklarımızı bu yönde eğitmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Geceye katılan Yahudi toplumu üyesi Joseph Kohn ise, seçkin Yahudi hahamların dinî eğitim üzerine verdiği konuşmaları dinlemek için geldiğini söyleyerek, "Atalarımızın binlerce sene sürdürdüğü dini değerler üstüne şimdiki ve gelecek nesillerimizi yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)