Biden’dan Rusya açıklaması: Ukrayna'yı işgal edecekler!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Ukrayna ve Rusya arasındaki krize ilişkin konuştu. Biden, “Rusya’nın harekete geçmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Eğer bu uygulamaları sürdürürse bunun sonuçları olacaktır.” dedi.

DÜNYA 19.02.2022, 01:32 19.02.2022, 02:02
Biden’dan Rusya açıklaması: Ukrayna'yı işgal edecekler!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik dünya kamuoyunun gündeminde.

Bir yandan Avrupa Birliği, NATO ve Rusya diplomasi yönünde çağrılarda bulunurken, öte yandan ise işgal durumunda, yaptırımların karşılıklı olarak yapılacağına ilişkin tehditlere, iki taraf da devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, bugün yapmış olduğu toplantıda konuya dair açıklamalar yaptı.

“Rusya’nın harekete geçmesini önlemeye çabalıyoruz”

Biden’ın yaptığı açıklamadan önemli kısımlar şöyle:

“Elimizdeki tüm gücü kullanıp Rusya’nın harekete geçmesinin önüne geçmek istiyoruz. Rusya burada bir hata yapmamalı. Rusya bu yaptırımları uygulamayı sürdürürse bunun kötü yönde sonuçları olacak.”

“Olası bir saldırıda suçlanan Rusya olacak”

“NATO harekete geçmeye ve toplumu desteklemeye hazır. Ukrayna’ya yardımı sürdüreceğiz. 600 milyon dolar değerinde savunma ve 500 milyon dolar büyüklüğünde insani yardım desteği verdik. 1 milyar dolar büyüklüğünde ekstra bir kredi yardımı vereceğimizi de söyledik. Muhtemel bir saldırıda Rusya suçlanacak ve Batı tarafından Rusya’ya yaptırım uygulanmaya başlanacaktır.”

“Rusya diplomasiyi seçecek veya bunlara sırtını dönecek”

“Rusya’nın tercihi diplomasiyi seçmek olabilir. Henüz bunun için geç değil. Rusya’nın yaptığı saldırıların yanında yer almak da doğru bir karar olmayabilir. Transatlantik toplum, bütün özgür dünya bütün olmuş durumda. Şimdi Rusya, ya diplomasiyi seçecek veya bunlara sırtını dönecek.”

"Rusya Ukrayna'yı işgal edecek"

Rusya'nın şu anda Belarus ve Ukrayna sınırında ayrıca Karadeniz'de 150 bin askerinin olduğunun altını çizen Biden, "Gelecek haftalarda Rusya'nın saldıracağına inanmak için nedenlerimiz bulunuyor. 2.8 milyon kişinin yaşamını sürdürdüğü Ukrayna Kiev'i hedef alacağını düşünüyoruz." dedi.

Bir gazetecenin "Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruyaysa Biden, "Evet, şu anda Putin'in buna karar verdiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)