Biden'dan Cumhuriyetçilere tepki: Enflasyonu artıracaklar!

Cumhuriyetçilerin ekonomi politikasını eleştiren ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'daki ara seçimleri işaret ederek, "Kongre'de çoğunluğu ele geçirmemeliler." dedi. Cumhuriyetçilerin sadece zenginleri umursadığını ve sokakta olup bitenleri görmezden geldiğini kaydeden Biden, "Wall Street huzurlu olduğu sürece onlar için de her şey yolunda. Kongre'de çoğunluğu sağlamaları durumunda bazı ekonomik politikaların uygulanmasını isteyecekler. Bu politikalar, enflasyonu önlenemez şekilde artıracak." şeklinde konuştu.

DÜNYA 21.10.2022, 20:34 23.10.2022, 08:05 Hakan Öksüz
Biden'dan Cumhuriyetçilere tepki: Enflasyonu artıracaklar!

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, ekonomideki görünüme dair açıklamalarda bulundu. Bütçe açığının nasıl azaltılacağına ilişkin yürüttükleri politika hakkında konuşan Biden, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ile aralarında bazı vizyon farklılıkları olduğunu kaydetti. 8 Kasım'daki ara seçimlerin ABD ekonomisinin gidişatı için hayati nitelikte olacağını belirten Biden, "Kongre'de çoğunluğu ele geçirmemeliler." dedi.

"Trump'ın döneminde bütçe açığı hep arttı"

Kongredeki Cumhuriyetçilerin yaklaşımlarına eleştiri getiren ABD Başkanı, "Genellikle Demokratları, 'çok fazla harcama yaptıkları' gerekçesiyle eleştirirler. Onlara göre Cumhuriyetçiler daima daha az harcama yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bunlar iddia, gerçekler ise bambaşka. Trump'ın başkan olduğu 4 yıla bakın. Onun döneminde federal bütçe açığı her yıl daha da arttı." değerlendirmesinde bulundu.

"Zenginlerin dışında kimseyi umursamıyorlar"

Cumhuriyetçi Trump'ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemdeki icraatların büyük kısmının sadece zenginler yaradığını belirten Biden, "Şirketler ile yüksek gelirli vatandaşlar için 2 milyar dolarlık vergi indirimine gitti. Hep büyük şirketler ile zenginlerin çıkarlarına hizmet etti. Bu politikalar yüzünden bütçe açığı her seferinde arttı. Orta kesimi önemsedikleri yok. Yalnızca yüksek gelirlilere hizmet ettiler." dedi.

"Kongre'deki çoğunluk ellerine geçerse..."

Ukrayna'daki savaş nedeniyle benzin fiyatlarının küresel ölçekte arttığına vurgu yapan ABD Başkanı Biden, "Fiyatları düşürmek için yaptığımız her şeye karşı çıkıyorlar. Cumhuriyetçiler için önemli olan Wall Street'teki kişilerin mutluluğu. Wall Street huzurlu olduğu sürece onlar için de her şey yolunda. Sokakta ne olup bittiğini umursadıkları yok. Eğer Kongre'de çoğunluk ellerine geçerse uygulanmasını istedikleri ekonomik politika nedeniyle enflasyon önlenemez şekilde artacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)