Biden'dan Cumhuriyetçilere suçlama: Silah lobisinden emir alıyorlar

"Ulusal Silah Şiddeti Farkındalık Günü" dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'deki Cumhuriyetçileri suçladı. Cumhuriyetçilerin, okullardaki çocukların güvenliği yerine silah lobisinin çıkarlarına öncelik verdiğini kaydeden Biden, "Ülkeyi bu silah şiddetinden arındırmak istiyorsak halk daha talepkar olmalı, Kongre harekete geçmeli." ifadelerine yer verdi.

DÜNYA 02.06.2023, 21:53 05.06.2023, 09:13 Hakan Öksüz
Biden'dan Cumhuriyetçilere suçlama: Silah lobisinden emir alıyorlar

Ülkede silahlara erişimin zorlaştırılması gerektiğini sık sık tekrarlayan ABD Başkanı Joe Biden, "Ulusal Silah Şiddeti Farkındalık Günü" dolayısıyla konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Sadece 2022'de yaklaşık 40 bin ABD'linin silah şiddeti nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Biden, "İmza attığım silah güvenliği yasası yetersiz kaldı. Kongre adım atmalı. Silah şiddetinin azaltılması için anlamlı reformlar yapılmalı." dedi.

"Silah üreticilerini aklamaya çalışıyorlar"

ABD Kongre'sinde yer alan Cumhuriyetçileri eleştiren Biden, "Silah lobisinin istediği konuşmaları yapıyorlar. Silah lobisinin emirlerini yerine getirmeyi bırakmalı ve seçmenlere kulak vermeliler. Çocuklarımız, sınıflarda silahlı saldırılara maruz kalıyor. Cumhuriyetçilerin derdi ise silah üreticilerini bu olaylardan sorumlu değilmiş gibi göstermek. Çocukları korumak yerine buna odaklanmışlar." vurgusunu yaptı.

"Çocuklarını okula bırakan anne ve babalar endişeli"

Vatandaşların, bu sorunun kökten çözülmesi için daha ısrarcı olmasını gerektiğini belirten Joe Biden, "Sinemalarımızı, ibadet yerlerimizi, marketlerimizi, okullarımızı ve alışveriş merkezlerimizi bu silah şiddetinden arındırmak istiyor muyuz? Çocuklarını okula bırakan anne ve babaların endişeli bekleyişlerinin sonlanmasını istiyor muyuz? Bu bizim elimizde. Kongre daha fazla beklememeli ve bu konuda adım atmalı." ifadelerini kullandı.

ABD'de bu yıl silahlı saldırılarda 17 bin 737 kişi öldü

ABD'de 2023 yılında silahlı şiddet olayları sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 17 bin 737'ye çıktı. Bu yıl ABD'de 268 toplu silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

Yorumlar (0)