Biden'dan açıklama: Kiev'i ziyaret edecek mi?

Daha önce Kiev’i ziyaret etmeye hazır olduğunu söyleyen ABD Başkanı Biden, son olarak gazetecilerin “Kiev’i ziyaret edecek misiniz?” şeklinde sorduğu soruya “Bilmiyorum, daha önce Ukrayna’yı pek çok kez ziyaret ettim” şeklinde kaçamak bir yanıt verdi.

DÜNYA 20.04.2022, 09:30 20.04.2022, 13:16
Biden'dan açıklama: Kiev'i ziyaret edecek mi?

Rusya ve Ukrayna arasında gelişen savaşta Ukrayna'ya olan desteğini sürekli yineleyen ülkelerin başında yer alan ABD'nin başkanı Biden'ın, Kiev’e bir ziyaret düzenleyip düzenlemeyeceği merak ediliyordu. 

5 gün önce olumlu cevap vermişti

Beyaz Saray basın servisinin aktardığına göre, ABD Başkanı Biden, Kuzey Carolina gezisinden önce gazetecilerin, Kiev'i ziyaret etmek için hazır olup olmadığı yönündeki sorusuna olumlu cevap vermişti. ABD Başkanı, şu anda ABD yönetimi ve yetkililerinin muhtemel Ukrayna ziyareti ile ilgili "karar aşamasında" olduğunu belirtmişti.

Bu sefer kaçamak cevap verdi: “Bilmiyorum”

Biden, gazetecilerin konuyla ilgili son olarak sorduğu soruya ise kesin bir yanıt vermedi. New Hampshire eyaletinde basının, "Kiev'i ziyaret edecek misiniz?" şeklindeki sorusunu Biden, "Bilmiyorum" diye cevaplayarak, daha önce Ukrayna'yı birçok kez ziyaret ettiğini ifade etti.

Son olarak Boris Johnson gitmişti

Rusya ile savaş halinde bulunan Ukrayna'ya yönelik son ziyareti İngiltere Başbakanı Boris Jonshon düzenlemişti. İngiliz Başbakan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile Kiev sokaklarını dolaşmıştı.

Yorumlar (0)