Beyaz Saray’dan Rusya ile “gizli görüşme” açıklaması

ABD ile Rusya arasında gizli görüşme sağlandığı iddiaları hakkında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Rusya kanadıyla iletişim kanallarının kapanmaması için çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 08.11.2022, 10:50 09.11.2022, 08:48
Beyaz Saray’dan Rusya ile “gizli görüşme” açıklaması

Dün Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü Karine Jean-Pierre, Rusya ile görüşme yapıldığına dair iddialar hakkında konuştu.

“Görüşmeleri doğrudan dile getirme hakkımızı gizli tutuyoruz”

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından Rus idarecilerle gizli görüşmeler sağladığına yönelik iddialara değinen Jean-Pierre, "Ortaya atılan iddiaları duydum. Sizlere bildirebileceğim herhangi bir özel konuşma bulunmuyor. Ancak bu konu hakkında bir iki ifadede bulunmak isterim. Hepimiz biliyoruz, Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili olan hususlar hakkında yapılan üst düzey görüşmeleri doğrudan dile getirme hakkımızı gizli tutuyoruz. Bu durum son birkaç aylık dönem içerisinde oldu. Konuşmalar sadece Rusya ve ABD ilişkisinde yer alan risklerin aşağı yönlü hareket etmesine odaklandı." dedi.

“Ukrayna olmadan, Ukrayna adına konuşmayacağız”

Gerçekleştirilen söz konusu görüşmelerin yalnızca Rusya ve ABD ilişkilerini içerdiğine dikkat çeken Jean-Pierre, "Bizler tarafından benimsenen temel prensibi yeniden tekrarlamak istiyorum. Bir masada Ukrayna yoksa, Ukrayna adına herhangi bir görüşme yapılmayacaktır. Fakat Rusya ile görüşme sağlama kabiliyetimizin sürdürülebilmesi ve bu iletişim kanallarının kesilmemesi adına görüşmenin vaktini ve içeriğini paylaşmamaya dikkat ediyoruz. Görüşmeleri için son aylarda bu şekilde olması gerektiğine dair bir karar aldık." diye konuştu.

Yorumlar (0)