Başörtülü kadınlar Fransız polisi tarafından dakikalarca tartaklandı

Fransa polisler tarafından dakikalarca tartaklanan başörtülü kadınların görüntüleri sosyal medyada yayımlanınca büyük bir tepki aldı. Kadınların polisler için şikayette bulunacağı kaydedildi.

DÜNYA 19.04.2022, 12:36
Başörtülü kadınlar Fransız polisi tarafından dakikalarca tartaklandı

Fransa’da seçim atmosferinde başörtü karşıtı açıklamalar gelmeyi sürdürürken sosyal medya platformları Instagram ve Twitter’da başörtülü iki kadının dakikalarca tartaklandığı anların görüntüleri hızlı bir şekilde yayıldı.

14 Nisan gününde meydana gelen olayda, Fransız polisi tarafından dakikalarca tartaklanan kadınlardan bir tanesi yumruklanıp yere düşürülmeye çalışıldı.

O anlar, başka bir kadın tarafından aracın içerisinden kaydedildi.

Vurma yetkisinin olduğunu ifade etti

O esnada yoldan geçen kadının çekmiş olduğu görüntülerde, Fransız polisinin çevrede bulunan insanların tepkilerine karşın tartaklamayı sürdürmesi, bununla birlikte vurmaya yetkilerinin olduğunu söylemesi tepki çekti.

Sosyal medya üzerinde birçok kullanıcı, Fransız polisinin bu davranışlarının İslamofobik olduğuna ilişkin söylemlerde bulundu. Paris Emniyet Müdürlüğü’nce görüntülerin yayılması sonrasında gerçekleştirilen paylaşımda, polis ekibinin ihlal halindeki aracı kontrol etmek için sirenlerini açtığı ve durumun aciliyetine karşın iki kadının yolun karşısına geçmeye çabalayıp onları engellediği iddiasında bulundu.

Polisleri korumak için açıklama uyduruldu iddiası

Sosyal medya üzerinde tanık ifadelerinden yola çıkıp paylaşılmış olan bilgilerdeyse Fransız emniyetinin yapmış olduğu açıklamanın aksine, polislerin geçiş haklarını kullanan başörtülü iki genç kadının İslamofobik sebeplerle tartaklandığı ve açıklamanın polisleri korumak için uydurulduğu iddiası yer aldı.

Polisler için şikayette bulunacaklar

Yol ortasında tartaklanan ve yumrukla başına vurulan iki başörtülü kadının, polisler hakkında şikayette bulunacağı ifade edildi.

Mağdur olan kızların avukatı Nabil Boudi ise, Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, olaya dair şikayette bulunacaklarını kaydetti.

Boudi, polisin şiddetine maruz kalan müvekkillerinin olayın şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını fakat adaletin yerine geldiğini görmek konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Şikayet, kamu mensubu kişi tarafından kasıtlı şiddet uygulandığı gerekçesiyle Ulusal Polis Soruşturma Birimi’ne gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)