Barzani, Macron’u Paris’te ziyaret etti 

IKBY Başkanı Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Paris’te ziyaret etti. Macron’un daveti üzerine ülkeye giden Barzani, Elysee Sarayı’nda ağırlandı. 

DÜNYA 31.03.2021, 10:12 31.03.2021, 18:17
Barzani, Macron’u Paris’te ziyaret etti 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine Paris’e gitti. Şehre dün ulaşan Barzani, Elysee Sarayı’nda konuk edildi.

Görüşmenin amacı bilinmiyor

Görüşme sonrasında resmi sosyal medya profilinden kısa bir açıklama yapan ve Macron ile olan fotoğraflarını paylaşan Barzani, “Arkadaşım Emmanuel Macron ile Paris’te görüştüğüm için mutluyum.” ifadelerini kullandı. Fransa’nın Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne daima destek verdiğini ve bu durumdan mutluluk duyduğunu belirten Barzani, sosyal medya hesabı üzerinden Macron’a teşekkürlerini iletti.



Bölgesel sorunların, Irak’ın ve Fransa ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına neler yapılacağının konuşulduğu görüşmede “fırsatlar” da görüşüldü. Barzani’nin açıklamasında bahsettiği fırsatların ne olduğu ise henüz bilinmiyor.

Elysee Sarayı’ndan ise henüz resmi açıklama gelmedi.

Fransız analistler: Macron, Irak politikası için Barzani’yi kullanacak

Fransız analistler ve bölge uzmanları, Macron’un Barzani’yi Paris’e boştan yere davet etmediğini belirtiyor. “Macron, Irak’taki yeni politikası için Barzani’yi kullanacak” sözleri daha Barzani ülkeden ayrılmadan yükselmeye başlamış durumda.  

Yorumlar (0)