BAE'ye posta koyan Sultan'la ilgili "Türk" iddiası!

Türkiye ile anlaştığı belirtilen ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'a çektiği rest ile dünya gündemine gelen Umman Sultanı ile ilgili "Türk" iddiası...

DÜNYA 29.07.2020, 09:18
BAE'ye posta koyan Sultan'la ilgili "Türk" iddiası!

Yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said için çarpıcı bir bilgi paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya attığı "Türkiye ile Umman anlaştı" iddiası Ortadoğu'yu sallayan Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said ile ilgili bomba bir bilgi verdi.

Umman Sultanı'nın annesi Türk, babası ise...

Mısırıl gazeteci Sabır Meşhur, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in babası Tarık bin Teymur'un Türkiye'de yetiştiğini ve bir Türk kızı ile evlendiğini, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in annesinin bir Türk olduğunu belirtti. Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in Türk vatandaşlığının da bulunduğunu kaydeden Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in anadilinin Türkçe olduğunu ve Arapça'yı sonradan öğrendiğini ifade etti.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Türkiye ile Umman arasındaki yakınlaşmanın büyük ölçüde sebebinin Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in Türk olması olduğunu dile getirdi.

BAE şirketini Ürdün'den kovmuştu

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, BAE merkezli DAMAC şirketini ülkeden kovarak dünya gündemine oturmuştu.

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in BAE'ye karşı eylemi bununla da sınırlı kalmamıştı.

BAE Prensine ağır tavır!

Yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, Umman Sultanı Kabus bin Said'in vefatı üzerine Umman'a taziyeye gelen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'a tavır koymuştu.

Oturarak gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin bitmesinin ardından ayağa kalkan BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan tokalaşmak için elini uzatmış ancak Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, kendisine uzatılan evi havada bırakarak ileri doğru hamle yapmıştı.

BAE Veliaht Prensi evlinin havada kalmasına sinirlenmiş ve Umman Sultanı'nı kolundan tutup durdurarak zorla tokalaşmış ardından işaret parmağıyla Umman Sultanı'na son sözlerini söyleyerek öfkeli bir şekilde görüşmeyi sonlandırıp Umman'ı terk etmişti.

Yorumlar (0)