Azerbaycan'dan Türk bayrağını yırtan vekile tepki: El uzatanın parmağını kırarız!

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına tepki göstererek, "Türkiye'nin bayrağına el uzatan soytarı milletvekili bilmelidir ki iki devlet bir millet olarak kardeş Türkiye'nin bayrağına el uzatanın parmağını kırarız." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 01.02.2020, 14:26
Azerbaycan'dan Türk bayrağını yırtan vekile tepki: El uzatanın parmağını kırarız!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır." diyerek Türk bayrağını yırtmıştı. 

Azerbaycan'dan Yunan vekilin skandal hareketine sert tepki geldi. 

Hiçbir etik kurala uymayan bu davranışı kınadığını kaydeden Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, "Türkiye'nin bayrağına el uzatan soytarı milletvekili bilmelidir ki iki devlet bir millet olarak kardeş Türkiye'nin bayrağına el uzatanın parmağını kırarız. Bu olay Türkiye'yi üzdüğü gibi bizi de derinden üzdü." ifadelerini kullandı.

"Türk bayrağının üzerinde şehitlerin kanının rengi var"

Türk bayrağını mukaddes bir bayrak olarak nitelendiren Aliyev, "Türk bayrağının üzerinde şehitlerin kanının rengi var. O yüzden iki kardeş bir millet olarak Türk bayrağına el uzatan her kim olursa olsun onun elini kırar ona yolunu gösteririz. Ona yanlış bir düşüncede olduğunu ona ispat ederiz." açıklamasını yaptı. 

"Türkiye bizim için önemli bir değerdir"

Aliyev, bu tür kışkırtırıcı hareketlerin sonlanmasının önem arz ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye bizim için önemli bir değerdir. Türkiye yalnız değildir. Türk dünyası gardaş Türkiye ile omuz omuzadır, emrindedir." dedi. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kağıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" isimli oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu konuşulmuştu.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi olan Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" demişti. 

Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı çıktığını belirten Lagos, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara maruz kaldığını ileri sürmüştü. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kağıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (2)
Turan 4 yıl önce
Helal olsun ne varsa kardeş ülkede var iki devlet bir millet.
fidan 4 yıl önce
serefsiz. bayragi niye yirtiyon srefsiz