Avusturya Başbakanı Sebastian: Erdoğan ve Türkiye'ye teslim olursak 'İyi geceler Avrupa!'

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Yunanistan'ın sınırlarının korunması konusunda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'ye ve Erdoğan'a teslim olursak o zaman iyi geceler Avrupa." dedi.

DÜNYA 03.09.2020, 23:35
Avusturya Başbakanı Sebastian: Erdoğan ve Türkiye'ye teslim olursak 'İyi geceler Avrupa!'

Avusturya'da yaklaşan seçimlerden önce Türkiye karşıtlığıyla daha önceden bilinen ve karşıtlığını seçim politikası yapmaktan çekinmeyen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'dan küstah bir açıklama geldi.

Başbakan Kurz, sınırlarını koruma noktasında Yunanistan'ın desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

"Erdoğan'ın şantaj ve baskılarına boyun eğmemeliyiz"

Avusturya Başbakanı yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın şantajlarına ve baskılarına boyun eğmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kurz, mülteci krizinin 5. senesinde Avusturya televizyonuna vermiş olduğu röportajda, bu senenin başlarında Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginliği de değindi.

"Türkiye'ye ve Erdoğan'a teslim olursak, 'İyi geceler' Avrupa"

"Türkiye'ye ve Erdoğan'a teslim olursak, o zaman 'İyi geceler Avrupa" diyen Kurz, birliğin "kaçan kitleleri silah olarak kullanmakla" suçladığı Erdoğan'ın şantajına izin vermemesi gerektiğini kaydetti.

Daha önce yaptığı açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-Yunan sınırındaki mültecileri "silah olarak kullandığını" iddia eden Avusturya Başbakanı, "Başta Yunan sınırı olmak üzere dış sınırlarımızdaki yasa dışı göçü durdurmalıyız." demişti.

Yorumlar (0)