Avrupa soğuklara teslim olacak: Enerji krizi için ilk sınama gerçekleşiyor

Büyük bir oranda sıcaklık düşüşü yaşayacak olan kıta ülkeleri, enerji krizi noktasında ilk defa bir sınamadan geçecek. Enerji için farklı yollar deneyen Avrupa ülkelerinin bu durum karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği birçok kişi tarafından merak ediliyor.

DÜNYA 25.09.2022, 10:13 26.09.2022, 09:57
Avrupa soğuklara teslim olacak: Enerji krizi için ilk sınama gerçekleşiyor

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından Rus tarafının Avrupa’ya karşı doğal gaz kesintisi eylemine girmesi üzerine birçok ülkede enerji krizi meydana geldi. Kış öncesinde gaz depolarını doldurmaya uğraşan ülkeler, bir taraftan da farklı ülkeler ile anlaşma yaparak enerji tedariki için alternatif arıyor. Enerji tasarrufuna geçilmesine dair haberlerin alındığı kıta ülkeleri, ilerleyen günlerde soğuk hava dalgasının etkisine girecek ve ilk sınamasından geçecek.

Kuzey Kutbu soğukları etkili olacak

Önümüzdeki hafta içerisinde Avrupa genelinde sıcaklıklar düşmeye başlayacak. Avrupa'nın batı kesiminde etkisini gösterecek olan soğuk hava dalgası, Kuzey Kutbu'ndan gelecek. Bu durum ise vatandaşların enerji tasarrufu hususunda ısıtmayı açmayı ne kadar bekletmeye istekli olduklarına dair ilk test olacak.

Sıcaklıklar düşüyor

Edinilen bilgilere göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da hava sıcaklıkları, beklenenden yaklaşık 5 santigrat derece daha düşük olacak ve 27 Eylül günü bir gece içerisinde 6,5 santigrat derece aşağıları görecek.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde 28 Eylül günü normal düzeylerinden 3,5 santigrat derece daha düşük görülecek. İspanya ve Fransa'nın belirli bölgelerin de ise mevsim normallerinden 3-4 derece kadar daha düşük sıcaklıklar ile karşılaşacak.

İngiltere meteoroloji servisi uyardı: “Daha da soğuyacak”

İngiltere'nin meteoroloji servisi tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kutbu tarafından gelen soğuk hava sebebiyle ilerleyen haftanın ilk günlerinde havanın daha da soğuyacağı ifade edildi.

İngiltere'de günün erken saatlerinden itibaren gaz isteminin çoğaldığına yönelik işaretler bulunuyor.

Bölgenin disiplini adına “Gerçeklik kontrolü”

Avrupa'da ısıtmaların sisteme alındığı mevsim normal şartlar içerisinde ekim ayına kadar sürüyor. Fakat idareler enerji kullanımını olabildiğince düşürmeye uğraşırken, bu husus bölgenin disiplini adına "gerçeklik kontrolü" olarak görülüyor.

Yorumlar (0)