Avrupa Komisyonu: Lütfen işe yarayacak öneriler getirin

Avrupa Komisyonu, İngiltere'nin en son Brexit planını eleştirdi ve acil olarak "işe yarayacak bir çözüm önerisi" getirilmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA 08.10.2019, 09:42
Avrupa Komisyonu: Lütfen işe yarayacak öneriler getirin

Avrupa Komisyonu, Pazartesi yaptığı açıklamada İngiliz hükümetinin Brexit sonrası Büyük Britanya-İrlanda sınırı hakkında "denenmemiş, iptal edilebilir" çözüm önerilerindense daha geçerli tekliflerde bulunması gerektiğini belirtti. Avrupalı liderlerin önümüzdeki hafta buluşup Brexit konusunda ne yapacaklarının tartışılacağı da göz önüne alınırsa, İngiltere'nin çok az vakti kaldı.

Komisyon Sözcüsü Mina Andreeva, AB liderlerinin buluşmasında yol kat edilmesi için liderlerin üzerinde tartışabileceği kadar kapsamlı bir teklif getirilmesi gerektiğini, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un hükümetinin bir an önce Brexit teklifini yenilemesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Andreeva, "Sanırım hepimiz Brexit geçiş döneminde bile pazarlığı yapılması gereken, denenmemiş ve iptal edilebilir çözüm önerilerindense gerçek anlamda işe yarar önerilere ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Komisyon Sözcüsü, 2017 yılında İrlanda adasındaki sınırlar hakkında imzalanan protokole de değinerek "İngiltere'nin geçtiğimiz hafta getirdiği teklifler protokoldeki hedeflere uygunluk göstermiyor. Bu görüş hem üye ülkelerce hem de Avrupa Parlamenterleri arasında da paylaşılıyor" diyerek İngiltere'ye bir uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)