Avrupa'da o ülke işçi arıyor!

Avrupa ülkesi Bulgaristan, ucuz iş gücü bulabilmek için bazı ülkelerle iş birliği arıyor.

DÜNYA 18.01.2020, 16:31
Avrupa'da o ülke işçi arıyor!

Nüfusu azalan Bulgaristan işçi arayışına girdi.

Bulgaristan'a mevsimlik işçi olarak Gürcistan, Ermenistan, Ukrayna ve Moldova'dan çalışmaya gelenlerin piyasa gereksinimlerini karşılamadığı kaydedildi.

Ülkenin Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ucuz iş gücü bulabilmek için Kazakistan, Azerbaycan, Tacikistan, Türkmenistan, Moğolistan ve Özbekistan ile iş birliği arıyor.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitza Saçeva, Bulgaristan'a mevsimlik işçi olarak Gürcistan, Ermenistan, Ukrayna ve Moldova'dan çalışmaya gelenlerin piyasa gereksinimlerini karşılamadığını ifade etti.

"Her sene ortalama 8 bin kişi geliyor"

Bakan Saçeva, başta turizm sektöründeki personel açığını kapatmak amacıyla bu ülkelerden her sene ortalama 8 bin kişinin çalışmak üzere ülkeye geldiğini bildirdi. 

Saçeva, ucuz iş gücü bulmak için söz konusu ülkelere yakın bir zamanda Kazakistan, Azerbaycan, Tacikistan, Türkmenistan, Moğolistan ve Özbekistan'ı da dâhil edeceklerini, bu ülkelerle gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. 

2011'de Bulgaristan'da gerçekleştirilen sayımda nüfus 7,36 milyon olarak açıklanmıştı. Ülkenin 2007'de Avrupa Birliği (AB) üyesi olması ve serbest dolaşım hakkını elde etmesinin ardından, geçen sene nüfus 7 milyonun altına gerilemişti. 

Milli İstatistik Enstitüsü (NSİ) tarafından yayınlanan verilere göre, geçen sene Bulgaristan'da 15 - 64 yaş çalışanların sayısı 3,2 milyon olarak kaydedilmişti. Ortalama maaşın 630 avro olduğu Bulgaristan'da, çalışanların yüzde 12'si 155 avro asgari ücret alıyor.

Yorumlar (0)