Aşırı hız yapanın aracına el konulacak

Avusturya Enerji, Ulaştırma ve Çevre Bakanı Leonore Gewessler, aşırı hız yapan sürücülerin çevreleri için önemli oranda tehlike yarattığını, bu şahısların araçlarına el konulacağını ifade etti.

DÜNYA 05.12.2022, 21:59 06.12.2022, 14:37
Aşırı hız yapanın aracına el konulacak

Gewessler, çelik raf sistemleri, gerçekleştirdiği basın toplantısında, trafikte aşırı hız yapanlara yönelik olarak hazırlanan yeni yasa tasarısını Avusturyalılarla paylaştı.

Bakan Gewessler, aşırı hızlı araç kullananların etrafları için önemli oranda tehlike yarattıklarını, bu kişilerden suç unsurunu (araç) alacaklarını dile getirdi.

Aşırı hız yapanların trafikte kontrolü tümüyle yitirdiklerini, bu sebeple ölümcül kazalara sebep olduklarını belirten Gewessler, senede 450-500 şoförün trafikte aşırı hız yaptığının belirlendiğini kaydetti.

Açık artırmada satılacak

Yeni yasa tasarısı doğrultusunda, şehir dışı ve içinde belirlenen hız limitlerini aşan şahıslara yönelik olarak polis olay mahallinde söz konusu şahsın aracını bağlayacak ve durum mahkemeye taşınacak. Mahkeme, kişinin hız limitini ne sıklıkla ve ne kadar aştığını göz önünde bulundurup karar verecek.

Eğer şoför şehir dışında saatte 90 kilometre, şehir içinde saatte 80 kilometre hızla yakalanmışsa aracına geçici bir süre için el konulacak.

Fakat eğer hız limiti çok aşırı oranda aşılmışsa aracına el konulacak ve açık artırmada satışa sunulacak. Buradan sağlanan gelir merkezi ve yerel birimler arasında pay edilecek.

Yorumlar (0)