Kılıçdaroğlu: Tiranlar, zorbalar hep giderler

Kemal Kılıçdaroğlu, "Tiranlar her daim böyle davranırlar, gerçeği kabul etmezler, kriz yokmuş gibi yaparlar. O da tamamen ülkeden koptu, hiçbir şeyi kabul etmiyor, ekonomik krizi kabul etmiyor, yoksulluğu kabul etmiyor, işsizliği kabul etmiyor, sığınmacıların bir problem olduğunu kabul etmiyor. Reddetmediği bir gerçeği söyleyeyim... Zorbalar, tiranlar hep giderler, o da altı ay içinde gidecek." dedi.

SİYASET 05.12.2022, 22:58
Kılıçdaroğlu: Tiranlar, zorbalar hep giderler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerinde konuştu.



"Gelip bütçesini savunmuyor"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Bu bütçenin nereye harcandığını bilmiyoruz. Parayı harcayacak olan irade buraya gelmeyince biz neyi konuşacağız? Burada anlatıyorlar, ağızlarından bal akıyor fakat çıkın dışarıya tam aksi bir tablo... Sarayda oturan şahıs, yurttaşın arasına inmeyen şahıs halkın derdini asla bilemez. Ortada ikili bir yapı var; bir saray, bir halk. Cumhurbaşkanı'nın TBMM'ye gelip kendi bütçesini savunmaması her şeyden evvel Meclis'e saygısızlıktır.

Kamu-özel projelerine döviz garantisi veriyorsunuz; Avrupa'daki, ABD'deki enflasyonu da halkın sırtına yıkıyorsunuz. 'Dünyada enflasyon var.' deyip duruyorsunuz ya, siz o enflasyonu getirip halkın sırtına yıkıyorsunuz.  



"Batıl zail olacak, hak gelecek" 

Saray Türkiye'sine karşı yeni bir Türkiye vizyon açıkladık. Bu ülkemiz için 70 kişiden oluşan ekip 7/24 çalışacak ve dünyanın en iyi isimleriyle çalışacak. Bir futbol ligi gibi anlatayım size, malum, Dünya Kupası oynanıyor. Messi ve Ronaldo Türkiye için oynayacak ve birinci Türkiye'nin ikinci Türkiye'yi sadakaya bağlama programını yırtıp atacaklar. Herkes daha iyi bir düzen, daha iyi bir hayat için çalışacak. Evlatlarımıza yeni bir Türkiye hayalini vereceğiz. Yepyeni bir siyaset üstü anlayışla ve liyakate bağlı kalarak ülkemizi büyüteceğiz. Bizim takımımız karşısında gözleri parıldayan fotoromanlar var, vallahi tam da bir amatör küme var karşımızda. Vergilerini gasbettikleri, üstten baktıkları, hor gördükleri o ikinci Türkiye, yarattıkları bu saray Türkiye'sini mağlup edecek ve göreceksiniz; batıl zail olacak, hak gelecek. 



"Devleti devlet yapan her şeyi yok etti"

Millet İttifakı olarak göreceksiniz, herkesin mutlu olduğu, temiz bir Türkiye'yi tekrar, 'sen, ben' demeden, birlikte, beraber inşa edeceğiz. Erdoğan sloganlarla geldi. Sloganları, krizlerden yorulmuş olan milletimizin en derin özlemini yansıtıyordu, bireysel zenginlik ve hürriyet vadediyordu, fakirlikle mücadele vadediyordu. 'Yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğim.' diyordu. Netice ne oldu? İlk olarak bütün yol arkadaşlarını eledi. TBMM'de kurduğu Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı'nı bir daha vekil yapmadı. Bütün liyakatli bürokratları temizledi ve devleti vasat bir bürokrasiye bıraktı, liyakati tamamen öldürdü. Devleti devlet yapan her şeyi yok etti. En iyi eğitim kurumlarını yok etti. Şahsa özel kararnamelerle üniversitelere rektörler atadı. Kişiye göre kararname çıkararak rektörler atandı. 



"Tiranlar her daim böyle davranırlar"

Vatansever olsa daha dün küfrettiklerinin bugün elini öpmek için sıraya girmezdi. Vatan toprağını düşmana bırakıp Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmazdı. Terörle mücadele çerçevesinde yabancı askerlerin ülkemize davet edilmesi için buradan tezkere çıkarmazdı. Bir felsefesi ve ideolojisi yok. 'En fazla erişimi nasıl satın alırım ve en çok parayı nasıl götürürüm?' Kafası, yalnızca buna odaklı. Tiranlar her daim böyle davranırlar, gerçeği kabul etmezler, kriz yokmuş gibi yaparlar. O da tamamen ülkeden koptu, hiçbir şeyi kabul etmiyor, ekonomik krizi kabul etmiyor, yoksulluğu kabul etmiyor, işsizliği kabul etmiyor, sığınmacıların bir problem olduğunu kabul etmiyor. Reddetmediği bir gerçeği söyleyeyim... Zorbalar, tiranlar hep giderler, o da altı ay içinde gidecek."

Yorumlar (0)