Arjantin’de isyan! Akaryakıt krizi bir türlü aşılamıyor

Arjantin’den benzin istasyonlarının sürekli artan fiyatlar sebebiyle akaryakıt stoklamaya başlaması, ülkeyi büyük bir krizle baş başa bıraktı. Akaryakıt bulamamaları sebebiyle sevkiyatlarda büyük gecikmeler yaşandığını dile getiren kamyon şoförleri, durumu protesto ederek otoyolları trafiğe kapattı. 

DÜNYA 25.06.2022, 15:56 25.06.2022, 15:58
Arjantin’de isyan! Akaryakıt krizi bir türlü aşılamıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile birlikte dünya genelinde başlayan akaryakıt krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Arjantin’de, kamyon şoförleri yaşanan duruma isyan etti. Akaryakıt fiyatlarının hemen hemen her gün arttığı Arjantin’de benzin istasyonlarının stok yapmaya başlaması, tarımdan nakliyeye kadar her kesime ağır darbe vurdu. 

Buenos Aires’te bir araya geldiler

Akaryakıt stoklayan benzin istasyonları sebebiyle bir türlü araçlarına yakıt alamayan kamyon şoförleri, işlerinde gecikmeler meydana geldiğini ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler. Ülke genelinden toplanarak başkent Buenos Aires’te bir araya gelen kamyon şoförleri, duruma tepki göstermek ve protesto etmek için otoyolları trafiğe kapattı. Ülkenin önde gelen sendika yetkilileri de büyük bir kıtlıkla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, hükümetten acil bir çözüm beklediklerini vurguladılar.



Yorumlar (0)