Arızalanan teknede iki hafta aç ve susuz kalan 47 mülteci öldü

BM (Birleşmiş Milletler), Kuzey Afrika'nın Atlantik kıyılarından Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir teknedeki motor arızası neticesinde denizde yaklaşık iki hafta boyunca gıdasız ve susuz kalan 47 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

DÜNYA 18.08.2021, 20:31 19.08.2021, 12:19
Arızalanan teknede iki hafta aç ve susuz kalan 47 mülteci öldü

BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ve IOM (Uluslararası Göç Örgütü) tarafından gerçekleştirilen ortak yazılı açıklamada, 3 Ağustos tarihinde 3'ü çocuk 54 kişiyi taşıyan bir teknenin Kuzey Afrika'nın Atlantik kıyılarından hareket ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Kanarya Adaları'na doğru ilerlemekte olan teknede, denizde 2 gün ilerledikten sonra motor arızası meydana geldiği ve yolcuların yaklaşık iki hafta boyunca su ve yiyecek olmadan mahsur kaldığı kaydedildi.

47 kişi can verdi, 7 kişi tedavi altına alındı

Teknenin, 16 Ağustos tarihinde Moritanya sahil güvenliğince bulunduğunda yalnızca 7 kişinin hayatta olduğu belirtilen açıklamada, 47 yolcunun ise hayatını kaybettiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, durumu ağır olan 4 kişinin Moritanya'nın kuzeyinde bulunan Nouadhibou şehrinde hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

10 gün evvel aynı rotada 40 kişinin daha can verdiği hatırlatılan açıklamada, "Kanarya Adaları'na giden gemilerin sayısında artış oldukça, can kaybı sayısı da artıyor. Bu senenin ocak ayı itibarıyla 350'yi aşkın insan öldü, 8 binden fazla göçmen ve mülteci bu deniz yolunu kullanarak İspanya'ya ulaştı." bilgisi verildi.

Yorumlar (0)