Araplardan Osmanlı'ya hakaret!

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri olan Suudi televizyon kanalı MBC faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kanallarından Türk dizilerini geçtiğimiz yıllarda yayından kaldırmıştı. Türk dizilerinin en çok izlenen yapımlar olmasına rağmen böyle bir karar alan MBC yeni bir skandala imza attı. MBC, Memlüklerin son dönemini konu edinen "Ateşten Sultanlar" dizisinde Osmanlı'yı "işgalci" olarak tanımladı.

DÜNYA 06.11.2019, 08:55
Araplardan Osmanlı'ya hakaret!

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren MBC (Orta Doğu Yayın Merkezi), Memlük Devleti'nin son dönemi ile Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim dönemlerini konu alan "Ateşten Sultanlar" isimli bir dizi yayınlayacak.

Osmanlı için skandal tanımlar

17 Kasım'da ilk bölümünün gösterileceği açıklanan "Ateşten Sultanlar" dizisinde, Osmanlı Devleti'nin Memlükleri yıkması anlatılıyor ve Osmanlı Devleti için "İmparatorluğa hükmeden kandan kanunlar" ifadeleri kullanılıyor.

Osmanlı Devleti için sosyal medya paylaşımlarında "işgalci" denildi

MBC kanalının Osmanlı düşmanlığı bununla da sınırlı kalmadı. "Ateşten Sultanlar" dizisinin yapımcısı Yasser Hareb, sosyal medya sitesi Twitter'dan dizinin fragmanını paylaşırken, Osmanlı Devleti için "işgalci" ifadesini kullandı.

En çok izlenen Türk dizileri idi ama kaldırıldı

MBC kanalı, geçtiğimiz yıllarda Türk dizilerini yayından kaldırarak ambargo uygulamaya başlamış ve ambargosunu kesintisiz sürdürmüştü. MBC kanalının faaliyet gösterdiği ülkelerde, Türk dizileri açık ara en çok izlenen yapımlar arasında olmasına rağmen reytingleri ve mali kaybı umursamayarak geçtiğimiz yıllarda yayından kaldırılmıştı.

MBC kanalı kimin?

MBC televizyon kanalı, Suudi Arabistanlı iş adamı Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim tarafından 1991'de, İngiltere'nin başkenti Londra'da kuruldu ancak bir süre sonra merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) taşındı. MBC kanalı Arapça yayın yapıyor ve yayınları birçok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesine ulaşıyor.

Yorumlar (0)