Arap Birliği olağanüstü toplanıyor!

Arap Birliği Mısır'ın çağrısı üzerine bugün toplanacak.

DÜNYA 12.10.2019, 10:18 12.10.2019, 14:05
Arap Birliği olağanüstü toplanıyor!

Arap Birliği bugün, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı operasyonunu tartışmak üzere dışişleri bakanları düzeyinde acil bir toplantı yapacak.

Birlik, kendi içerisinde "Türk saldırganlığı" olarak adlandırdığı Barış Pınarı Harekâtı'na odaklanacak. Olağanüstü toplantı Mısır'ın talebi üzerine gerçekleşecek. 

Çarşamba günü Harekât'ın başlamasının ardından Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Mısır, Türkiye’nin Suriye topraklarına düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.” ifadesi kullanılmıştı. Bakanlık'tan ayrıca, “kardeş Arap devletinin egemenliğine yönelik operasyon, küstah ve kabul edilemez bir saldırıdır" mesajı gelmiş, Arap Birliği üyeleri olağanüstü toplantıya çağrılmıştı.

Arap Birliği'nin esas amacı, Arap ülkeleri arasındaki işbirliği, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirip pekiştirmek. İşbirliği ile beraber Arap dünyasını ilgilendiren konularda ortak tutum geliştirmek de önde gelen amaçlardan biri. Örgütün üyeleri ise: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Oman, Somali, Sudan, Suriye (Üyeliği askıda), Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yemen.

Yorumlar (0)