Arabulucular açıklandı

İsrail medyası İsrail-BAE anlaşmasına zemin hazırlayan ara bulucuları isim isim açıkladı.

DÜNYA 14.08.2020, 08:15
Arabulucular açıklandı

İsrail medyası, İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) arasında normalleşme anlaşmasının imzalanmasının altyapısını hazırlayan 3 ara bulucunun ismini açıkladı.

Haim Saban

İsrail Kanal 7 Televizyonu, İsrail asıllı Amerikalı iş adamı Haim Saban'ın, Abu Dabi ile Tel Aviv arasındaki temaslara aracılık yaptığını, Haim Saban'ın aktif rol aldığı arabuluculuk sonucu BAE ile İsrail arasında tarihi bir anlaşmayla sonlandığını bildirdi.

Veliaht Prens'in arkadaşı

Kanal 7'nin haberinde İsrail asıllı Amerikalı iş adamı Haim Saban'ın, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in yakın arkadaşı olduğu vurgulanıyor.

Yossi Cohen

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth gazetesinin web sayfasında ise Mossad'ın Başkanı Yossi Cohen'in, İsrail ile BAE arasında yapılan anlaşmaya zemin olşuturmak için son dönemde bir kaç kez BAE'ye gittiği ve Abu Dabi'yi ziyaret ettiği bilgisi verildi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın Başkanı Yossi Cohen'in, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki prens ve yetkililerle yakın ilişkileri olduğunun altını çizdi.

Jared Kushner

Yedioth Ahronoth gazetesi ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in de Tel Aviv-Abu Dabi yakınlaşması için çalıştığını aktardı.

İsrail ile BAE arasındaki anlaşma

Dün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail ilişkilerini tamamen normalleştirmek için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0)