Amsterdam'a giden turistlere ek ücret!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ı ziyaret eden turistlerin, 2020 yılıyla birlikte konakladıkları her gece için ek olarak 3 euro ödemek durumunda kalacakları bildirildi. 

DÜNYA 05.01.2020, 11:12
Amsterdam'a giden turistlere ek ücret!

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberinde, Hollanda'nın başkenti Amsterdam’ı ziyaret etmek isteyen turistlerin, 1 Ocak gününden itibaren getirilen yeni vergi uygulamasıyla konut maliyetinin yüzde 7'si oranındaki mevcut vergiye ek olarak konakladıkları her gece için 3 euro daha ödemek zorunda olacakları bildirildi. 

Öte yandan, rezervasyonlarını Airbnb üzerinden yapacak olan turistler, her gece için yüzde 10 oranında eskiye göre daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacak.

"Durumu kontrol altında tutmak için harekete geçmeliyiz"

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ı her sene 17 milyon turist ziyaret ediyor. Kent yönetimi, son dönemlerde turist çekme stratejisini geride bırakarak mevcut ziyaretçi sayısı ile başa çıkmaya çalışıyor.

Geçen seneye ait resmi belgelerden birinde, "Durumu kontrol altında tutmak için harekete geçmeliyiz. Bu yönü teşvik etmek yerine yönetimiyle ilgilenme zamanı geldi." ifadelerinin yer aldığı görüldü. 

Yorumlar (0)