Altın taşıyan konvoya saldırı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Güney Kivu eyaletinde Çin madencilik şirketine ait altınları taşıyan konvoya düzenlenen silahlı saldırı sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin ağır yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA 03.09.2023, 11:47 05.09.2023, 13:29 Şeyda Gül
Altın taşıyan konvoya saldırı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Orta Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Güney Kivu eyaletinde Fizi bölgesinde Kimbo Nehri yakınında Çin madencilik şirketine ait altınları taşıyan konvoya silahlı saldırı düzenlendi. Yerel yetkililer yaptıkları açıklamada, gerçekleşen olayda saldırganların konvoydan büyük miktarda altın çaldığı bilgisini verdi.

4 kişi öldü

Saldırıda Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden bir asker ve şoförün yanı sıra Çinli madencilik şirketinin 2 çalışan da yaşamını yitirirken ve 3 kişi ağır yaralandı.

Çinli maden şirketi faaliyet gösteren KDC'de, yer altı kaynakları bakımından zengin olarak biliniyor. Ruanda, Burundi ve Tanzanya ile komşu sınır eyaleti olan Güney Kivu'da çok sayıda yasa dışı silahlı örgüt yer altı kaynaklarının kontrolü için silahlı mücadele yürütüyor.

5 Çin vatandaşı kaçırılmıştı

2021 yılında Güney Kivu'daki madende çalışan 5 Çin vatandaşı kaçırılmıştı. Çin'in Kinşasa Büyükelçiliği, olayın ardından ülkedeki vatandaşlarına, hükümete karşı savaşan gerilla gruplarının faal olduğu sınır eyaletleri Kuzey Kivu, Güney Kivu ve Ituri'yi terk etme çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)