Almanya’da suç örgütü sayısında rekor artış!

2020 senesinde Almanya'da 594 olarak belirlenen organize suç sayısının 2021'de 696'ya çıkması ülke genelinde endişe ile karşılandı. Organize suç gruplarının üzerinde bulunan baskıları arttırdıklarını ifade eden Bakan Faeser, söz konusu örgütler adına rekor oranda ön soruşturma gerçekleştirildiğini dile getirdi.

DÜNYA 21.09.2022, 13:52 22.09.2022, 08:31
Almanya’da suç örgütü sayısında rekor artış!

Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser 2021 senesi suç örgütü oranını açıkladı. BKA tarafından başkent Berlin'de oluşturulan organize suç raporunu kamuoyuna duyuran yetkililer, örgütlerin sayısında artış olduğuna vurgu yaptı.

Almanya tarihinde yaşanan rekor yükseliş

Rapor noktasında ülkede 2020 senesinde 594 olarak belirlenen organize suç oranının 2021'de 696'ya yükseldiği, 6 bin 529 olan zanlı miktarının ise yüzde 14,9 artması ile 7 bin 503'e ulaştığı bilgisi verildi.

Rekor sayıda ön soruşturma başlatıldığını ifade eden Bakan Faeser, organize suç örgütlerinin üstünde bulunan baskıyı normalden daha üst seviyelere çıkardıklarını işaret etti.

“Son derece profesyonel gruplar var”

Bakan Faeser, organize suç gruplarının, terörist eylemleri veya aşırılık yanlısı hareketlerinin tersine daha az görünürde bulunduğuna vurgu yaptı. Faeser bu durumun göz ardı edilmemesini gerektiğini dile getirerek şu ifadelerde bulundu, "Bu sebeple burada meydana gelen tehlikelerin ne derecede büyük veya küçük olduğunu hafife almamalıyız. Bunların yanı sıra kısmı olarak komplocu ve uluslararası ağ ile beraber bir şekilde çalışan son seviyede profesyonel gruplar da görüyoruz."

“Tehlike hafife alınmamalı, mücadele devam etmeli”

Asıl amaçlarının suç gruplarının tamamıyla ortadan kaldırılması olduğunu aktaran Faeser, "Söz konusu duruma erken bir zamanda son verilmelidir. Bu sebeple organize suçlar ile mücadele noktasında yapılan çalışmaları öncelikli konuma getirdim." dedi.

Yayınlanan rapora değinen Almanya Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch, “Rapor bizlere organize suçların oluşturduğu tehlikeyi hafife alınmama konusunda bir yol gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Anonim iletişim imkânları üzerinden çok yüksek oranda suçlunun senelerdir gizlilik içerisinde faaliyette bulunduğunu ve bu nedenle çoğu zaman soruşturmaları atlattıklarını ifade eden Münch, "Bu sebeple organize suçlar ile mücadeleyi geliştirmek ve genişletmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Yorumlar (0)