Almanya, PKK’ya canlı kalkan olmak için yola çıkan heyeti engelledi 

Almanya polisi, Erbil’e giderek PKK’ya canlı kalkan olacak kişileri Düsseldorf Havalimanı’nda yakaladı.  

DÜNYA 13.06.2021, 11:49 14.06.2021, 15:18
Almanya, PKK’ya canlı kalkan olmak için yola çıkan heyeti engelledi 

Alman basınından aktarılan haber ve Almanya polisinin raporlarına göre ülkedeki PKK destekçileri dernekler ile bazı Kürt dernekleri, PKK’ya Erbil’de destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı. Başlatılan kampanyaya göre Erbil’e gidecek insanların “canlı kalkan” olması isteniyor.  

Haziran ayı içinde başlatılan kampanya kapsamında insanların gruplar halinde Irak’a giderek PKK’ya katılmaları isteniyor. 

Yolda yakalandılar 

PKK’nın Türkiye’ye karşı eylemlerine katılmak amacıyla yola çıkan bir grup ise Düsseldorf Havalimanı’nda, uçağa binmek üzereyken yakalandı. Binmelerine izin verilmeyen kişiler arasında Hamburg eyaleti Sol Parti Grup Eş Başkanı ve Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir de bulunuyordu.  



Polis tarafından yapılan açıklamaya göre Cansu Özdemir, yakalandığı sırada milletvekili olduğunu belirtmemiş ve kimlik soruşturması sırasında polis bunu öğrenmiş. Özdemir’in avukatlarının devreye girmesinin ardından ise serbest bırakılmış.  

Yurt dışına çıkış yasakları var 

Irak’a gitmek amacıyla yola çıkan bazı kişilerin ise yurt dışına çıkış yasağı olduğu öğrenildi. 

“Türkiye ile ilişkilerimiz zarar görür” 

Gazetede yer alan analize göre, Almanya’dan bir kişi veya grubun, Almanya’da yasaklı terör örgütleri listesinde yer alan PKK’ya aktif ya da pasif olarak destek vermesi, Türkiye ile olan ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca Almanya vatandaşlarının PKK’ya destek vermesi, uluslararası camiada ülkenin itibarının zarar görmesi anlamına da gelir.  

Yorumlar (0)