Almanya, Kabil Havalimanı için ABD ve Türkiye ile görüşmelere başladı 

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Kabil Havalimanı’ndaki faaliyetler ve operasyonlar hakkında ABD ve Türkiye ile görüştüklerini belirtti.  

DÜNYA 24.08.2021, 09:21 25.08.2021, 09:24
Almanya, Kabil Havalimanı için ABD ve Türkiye ile görüşmelere başladı 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, başkent Kabil’deki havalimanındaki tahliye faaliyetleri için son tarihi 31 Ağustos olarak belirleyen Taliban’ın ardından, ABD ve Türkiye ile görüştüklerini belirtti. 31 Ağustos tarihinden sonra da tahliye ve operasyon faaliyetlerinin devam etmesinin önemine dikkat çeken Maas, “Türkiye, ABD ve diğer ülkelerin Kabil Havalimanı’ndaki faaliyetlerine devam etmesi konusunda görüşme içindeyiz. Aynı zamanda ABD güçlerinin de bu konuda Taliban ile görüştüğünü biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Afgan sınırlarındaki devletlerle müzakereler 

Maas, Hindistan, Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan gibi Afganistan sınırında bulunan devletlerin dışişleri bakanları ile de sıcak temas halinde olduğunu belirterek, “Bu ülkelere geçebilen yerel personele daha kolay vize vereceğiz. Listelerimizde yer alan tüm yerel çalışanlar ile diğer tehlike altındaki kişiler için ikamet hakkı koşullarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.  

Maas, Taşkent, Yeni Delhi ve İslamabad’daki büyükelçiliklerin vize bölümlerinin kapasitelerinin artırılacağını da aktardı. 



Yorumlar (0)