Almanya, Hindistan'a nefes oldu

İnsanların koronavirüs nedeniyle nefessiz kaldığı Hindistan'a, Almanya tarafından oksijen üretim tesisi kuruldu.

DÜNYA 11.05.2021, 10:12 11.05.2021, 17:19
Almanya, Hindistan'a nefes oldu

Almanya, koronavirüs sebebiyle çok zor dönemlerden geçen Hindistan'a mobil bir oksijen üretim tesisi inşa etti.

Günlük 400 bin litre oksijen üretecek

Almanya tarafından Hindistan’a kurulan oksijen üretim merkezinde günde 400 bin litrelik oksijen üretimi gerçekleştirilecek.

Kalabalık nüfusuyla koronavirüsün en fazla etkilediği ülkelerin başında gelen Hindistan, çaresizliğin sembolü olarak son zamanların en kötü dönemini geçiriyor.

Tıbbi ekipmanlara ilaveten özellikle ülkede çok fazla ihtiyaç duyulan oksijen eksikliğinin giderilebilmesi için bazı ülkelerden de Hindistan'a yardımlar geliyor. Bu çerçevede yardım eden ülkelerden biri olan Almanya, virüsün merkez üssü haline gelen başkent Delhi’de hastaların tedavilerinde kullanılmak üzere günde 400 bin litre oksijen üretecek tıbbi bir üretim merkezi kurdu. Zaman içerisinde tesisin kapasitesi artırılarak daha fazla oksijen üretiminin sağlanacağı belirtildi.

Dünyada ilk sırayı alıyor

Delhi kentinde inşa edilen oksijen üretim merkezinde üretimi yapılan oksijen tüpleri hem farklı alanlara kurulan sahra hastanelerinde tedavi gören hastalara hem de diğer hastanelere ulaştırılarak oksijen ihtiyacı giderilmeye çalışılıyor.

Dünya ülkeleri sıralamasında ölüm ve vaka oranlarında ilk sırayı alan Hindistan’da toplam can kaybı sayısı 246 bin 146’ya yükselirken vaka sayısı ise 22 milyon 662 bin 575’e çıktı.

Yorumlar (0)