Milli Atıcılar'dan İsrail'e tepki: 'Orta Doğu'nun şımarık çocuğu'

Hırvatistan’da gerçekleştirilen Avrupa Atmalar Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Milli Atıcılar, havalimanında İsrail’in saldırılarına maruz kalan Doğu Kudüs’te yaşananları protesto etti.

GÜNDEM 11.05.2021, 10:35 11.05.2021, 17:19
Milli Atıcılar'dan İsrail'e tepki: 'Orta Doğu'nun şımarık çocuğu'

Türkiye’yi, Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası’nda temsil eden Milli Atıcılarımız, Filistin'e destek oldu. 

“İsrail, insanlık dışı zulmüne devam ediyor”

Filistin’e desteklerini ileten Milli Atıcılarımız, her fırsatta İsrail’in, Filistinliler’e zulmettiğini belirtirken şunları aktardı:

“İsrail, adet haline getirmiş olduğu insanlık dışı zulmüne Ramazan’da da devam ediyor. Filistinliler’e, Müslümanlara baskı yaparak, Mescid-i Aksa’ya ve ibadetlerini yapmalarının engellenmesi, orantısız şiddet gibi saldırılar kabul edilemeyecek bir insanlık suçudur. Filistinlilere karşı istila, işgal ve yıldırma amaçlı bu vahşet, bütün dünyanın gözü önünde yaşanmaktadır.”

“Orta Doğu’nun şımarık çocuğu”

İslam ülkelerinin bu saldırılara karşı sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden sporcular, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Batılı ülkeler, Birleşmiş Milletler’in kararlarını uygulamayan Orta Doğu’nun şımarık çocuğu İsrail’e ses çıkarmıyor. Kural tanımaz ve çifte standarttan güç alan İsrail ise her türlü vahşeti ve zulmü uygulamayı sürdürüyor. İsrail’in devlet terörüne dönüştürdüğü ve insanlık düşmanlığı bu davranışını kınıyoruz. Bu sebeple Birleşmiş Milletler’in de artık iki yüzlülüğe son vermesini, İslam ülkelerinin de sessiz kalmamasını bekliyor ve bu anlamda kınamadan çok gerekli olan icraatların yapılmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar (0)