Almanya'dan üçüncü madde gerzekliği

Almanya, Alman vatandaşlığı bulunan bazı DEAŞ'lı teröristlerin ülkeye gelmesini istemiyor, gelmeleri de mümkün görünmüyor. İşte Almanya'nın akıllara zarar üçüncü maddesi...

DÜNYA 14.10.2019, 17:40
Almanya'dan üçüncü madde gerzekliği

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Alman vatandaşı DEAŞ teröristlerinin alımına ilişkin,  "Genel bir alınma olmaz ancak her duruma ayrı ayrı karar verilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Alman vatandaşı DEAŞ'lı teröristlerin Almanya'ya geri alınması konusunda, Alman hükümetinin tutumunun ne olduğuna ilişkin Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını cevapladı.

Suriye'nin kuzeyindeki Alman vatandaşı DEAŞ mensubu teröristlerin alınmasına ilişkin, kendilerinin bu konuda özel çaba sarf etmeyeceklerini söyleyen Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, bu kişilerin Almanya sınırına gelmesi durumunda ise ayrı güvenlik mekanizmalarının devreye gireceğini ifade etti.

Üçüncü madde gerzekliği

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, söz konusu teröristlerden Alman vatandaşlığı bulunanların sınıra geldiklerinde geri çevrilemeyeceğini vurgulayarak, bu konudaki tutumun ise 3 maddede toparlanabileceğini kaydetti.

''Birincisi, genel bir alınma olmaz fakat her bir duruma ayrı ayrı karar verilmesi lazım." diyen Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, diğer iki maddeyi şu şekilde sıraladı:

"İkincisi, alacağımız kişinin kimliği hiçbir şüphe olmadan belli olacak. Üçüncüsü, Almanya'nın kabul ettiği kişi, buradaki topluma bir tehdit oluşturmayacak. Özellikle üçüncü madde konusunda, bu insanlar, halkımıza ve değerler sistemimize karşı savaşmak için ülkeden ayrıldılar."

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter'in açıkladığı üçüncü madde ise tam anlamıyla akıllara zarar. Üçüncü maddenin özeti "DEAŞ'lıları hiçbir surette ülkeye almamak" anlamına geliyor.

"Kontrolsüz gelişleri engellemek lazım"

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, "Kaçan DEAŞ savaşçılarını fark etmeye ve onları izlemeye ilişkin tedbirleriniz var mı?" sorusuna ise, "Bu DEAŞ savaşçılarının, Avrupa'ya veya Almanya'ya doğru kontrolsüz gelmesini engellemek lazım. Bu konuda, Schengen bölgesinin dış sınırlarında sistematik sınır kontrolleri yapılıyor. Sınırı geçen herkes kontrol ediliyor." cevabını verdi.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de ülkesinin geçen haftalarda 4 yetim çocuğun kamptan ayrılmasına destek verdiğini ve bunların Almanya'ya getirildiğini hatırlattı.

Sözcü Christofer Burger, velilerin yaptıklarından sorumlu tutulamayacakları için çocukların öncelik taşıdığını belirtti.

Yorumlar (0)