Alman medya kuruluşundan 'antisemitizm' iddiası: Lübnanlı gazeteci işten çıkarıldı

Alman kamusal bir medya kuruluşunun "antisemitik sözler sarf ettiği" iddiasıyla görevine son verdiği gazeteci Lübnanlı Davud İbrahim, kararı “mantıksız ve hukuk dışı" olarak değerlendirdi.

DÜNYA 11.02.2022, 11:46 11.02.2022, 12:43
Alman medya kuruluşundan 'antisemitizm' iddiası: Lübnanlı gazeteci işten çıkarıldı

Alman bir medya kuruluşu, Lübnanlı Davud İbrahim’i ‘antisemitik sözler’ iddiası üzerine işten çıkardı.

“Mantıksız ve hukuk dışı”

Söz konusu karar hakkında konuşan gazeteci Davud İbrahim, 8 Şubat'ta, gazete Genel Müdürü Peter Limbourg’un, 5 Arap gazetecinin görevine son verildiğini, 8 kişi ile ilgili ise incelemenin devam ettiğini açıkladığını anlattı. 

Kararı hukuk dışı olarak yorumlayan ve iş sözleşmesine aykırı bulduklarını belirten İbrahim, “Sözleşme, çalıştığım ülkenin kanunlarına saygı duyulmasını öngörüyor. Lübnan yasaları, Lübnan'la savaş halinde bulunan ve topraklarının bir bölümünü işgal eden İsrail’i, bu şekilde değerlendiriyor. Bu sebeple İsrail'e düşmanlık, çalıştığım ülkenin kanunlarına göre uygun bir pozisyon." sözlerini kullandı.

İbrahim, "Yahudi düşmanlığı çok mantıksız ve akıl dışı bir suçlama, biz zaten kendimizi Sami (Semitic) olarak değerlendiriyoruz. Kendime niye düşmanlık edeyim?" şeklinde konuştu. 

5 Arap gazetecinin işine son verilmişti

8 Şubat'ta bir toplantı gerçekleştiren Gazete Genel Müdürü Peter Limbourg, 5 Arap gazetecinin görevine son verildiğini, 8 şüpheli ile ilgili incelemenin devam ettiğini bildirmişti.

Konuyla ilgili Lübnan Basın Editörleri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Lübnanlı Basil el-Arizi ve Davud İbrahim ile birlikte 3 Arap çalışanın işine son verilmesi kararını kınamıştı.

Yorumlar (0)