Alman devinden dev itiraf

Alman havacılık devi Lufthansa, koronavirüs salgını uzun süre devam etmesi durumunda sadece yurt dışındaki yolcuların eve getirilmesi ve lojistik taşımacılıkla yürümeyeceğini, hava yolu endüstrisinin devlet yardımı olmadan hayatta kalamayacağını söyledi.

DÜNYA 19.03.2020, 10:33
Alman devinden dev itiraf

Alman havayolu grubu Lufthansa, koronavirüsün karlılığı üzerindeki etkisini tahmin etmenin imkansız olduğunu kaydederek kısa süreli çalışmalar başlattığını, temettülerini askıya aldığını ve ciddi kapasite daralması uyguladığını söyleyerek havacılık sektörünün devlet tarafından yapılacak yardımlarla ayakta kalabileceğini söyledi.

Şirketin CEO'su Carsten Spohr, yaptığı açıklamada, "koronavirüsün yayılması, tüm küresel ekonomiyi ve de şirketimizi benzeri görülmemiş bir olağanüstü hal durumuna soktu" diyerek şu anda kimsenin sonuçları öngöremeyeceğini kaydetti.

Swiss International, Austrian Airlines ve Brussels Airlines'ın da sahibi olan Lufthansa, mahsur kalan vatandaşları kendi türünün en büyük operasyonu olarak 140 yardım uçuşu gerçekleştirdi ve yenilerini planlıyor.

Üst yönetimin yüzde 20 ödeme indirimi alacağını kaydeden Spohr, "buna ek olarak, binlerce işletme için tedarik zincirlerinin hava taşımacılığı için ek kapasiteyi harekete geçirerek bozulmamasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)