Aliyev işgalden kurtarılan şehirleri ziyaret etti

İlham Aliyev, Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Zengilan, Fuzuli, Laçın ve Cebrayıl şehirlerini ziyaret etti.

DÜNYA 15.02.2021, 11:58 16.02.2021, 09:28
Aliyev işgalden kurtarılan şehirleri ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan, Fuzuli, Cebrayıl ve Laçın şehirlerine ziyarette bulundu.

Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu görüntülerde, Aliyev’in kendisinin kullandığı bir araçla ziyaret yaptığını kaydetti.

“Çayımızı da düşman işgal etmişti, buna son verdik”

Ziyaret esnasında Aliyev çayın üzerinden geçerek, “Çayımızı da düşman işgal etmişti. Biz buna da son verdik.” dedi.

Paylaşılan görüntülerde yol boyunca yıkık konumdaki yerleşim birimlerini gösteren Aliyev, bütün köylerin Ermenistan güçleri tarafından yıkıldığını kaydetti.

Kurtarılmış olan yerleşim birimleri için imar sürecinin başladığını söyleyen Aliyev, işgal döneminde bu bölgelerdeki ormanların Ermeniler tarafından yok edildiğini kaydetti.

“İmar çalışmaları başlayacak”

Bütün şehirler için imar planlarının hazırlandığını kaydeden Aliyev hızlıca çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Aliyev, Zengilan Ağalı köyüyle “Akıllı köy” projesini başlatacaklarını kaydederek, imar edilecek olan ilk köyün burası olacağını ifade etti.

“Uluslarararası düzeyde düşman hesap verecek”

Yasa dışı iskanın savaş suçu olduğunu ifade eden Aliyev, “Tüm bu savaş suçları sebebiyle düşman hak ettiğini buldu. Uluslararası seviyede de hesap verecektir.” şeklinde konuştu.

Ermenilerin işgal döneminde yapmış olduğu yıkımı “barbarlık” ve “vandalizm” olarak değerlendiren Aliyev, bütün bölgelerin yakın zamandı kurulacağını ifade etti.

Azerbaycan bayrağı göndere çekildi

Laçın Gülebirt’de hidroelektrik santralinin açılışına katılacağını ifade eden Aliyev, kısa zamanda inşa edilen santralin kurtarılmış olan bölgelerdeki ilk santral olacağını kaydetti.

Görüntüler, Aliyev’in Gülebirt’de Azerbaycan bayrağını öperek göndere çekmesi sonrası sona erdi.

Yorumlar (0)