Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Acınacak haldeler

Savaş sonrası dönemde Azerbaycan'ın geliştiğini, Ermenistan'da ise kriz yaşandığını dikkat çeken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı" açıklamalarında bulundu.

DÜNYA 25.02.2021, 17:25 27.02.2021, 13:59 Hanife
Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Acınacak haldeler

Şehit aileleri ve gazilere daire takdim töreninde konuşma yapan Aliyev, Ermenistan'da neredeyse her gün iç çatışmaların yaşandığını ve demokrasi ilkelerinin hiçe sayıldığını belirtti.

Aliyev, "Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı.” diyerek Ermenileri bu duruma sokanların hem liderleri Paşinyan’ın hem ülkeyi 20 yıl yöneten Koçaryan-Sarkisyan rejimi hem de onlardan sonra gelen yönetim olduğunu belirterek Ermenistan'da iç karışıklıkların ve toplu tutuklanmaların yaşandığını hatırlattı.

Aliyev, tüm bunlara rağmen nedense demokrasiden bahseden bazı devletler ve sivil toplum kuruluşlarının buna göz yumduğuna dikkat çekerek, Ermenistan'daki muhalefetin her gün baskı görüp, tutuklandığını ve öldürüldüğünü ama kimsenin tepki vermediğini söyledi ve sözlerine  “Bu neyi gösteriyor?
30 yıllık tarih, bu zaferi sadece Ermenistan karşısında kazanmadığımızı bir kez daha gösteriyor.”  İfadelerini ekledi.

Örgütlü ve güçlü çevrelerin Azerbaycan’a karşı birleşip, Karabağ’ı sonsuza kadar işgal altında tutmak istediklerini, Ermenistanı ise sadece bir araç olarak kullandıklarını belirterek, “Biz bu sinsi politikayı yerle bir ettik ve adaleti yeniden tesis ettik." dedi.
 

Yorumlar (0)