Artvin’de bir binanın istinat duvarı çöktü!

Artvin’in Borçka ilçesinde yaşanan olay, felaketin eşiğinden dönmesine neden oldu. Bir inşaatın temel kazısı sırasında, 14 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Bina, tedbir amaçlı boşaltıldı.

GÜNDEM 25.02.2021, 17:55
Artvin’de bir binanın istinat duvarı çöktü!

14 katlı yeni binanın istinat duvarı çöktü, facianın eşiğinden dönüldü. Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Yeniyol Mahallesinde, akşam saatlerinde felaketin kıyısından teğet geçildi. Bir inşaatın temel kazma çalışması sırasında, bölgede bulunan bir binanın istinat duvarı çöktü.

Olayın yaşandığı cadde, trafiğe kapatıldı

Yıkılan duvar ve kayan topraklardan kaynaklı da çalışan kepçe aracının bir kısmı da toprak altında kaldı. Aracın içinde bulunan operatör ise, yara almadan kurtularak kaçtı. İnşaat alanının üst tarafta bulunan ve istinat duvarı çöken 14 katlı binada yaşayan 52 hanedeki kiş,iler de tedbir amaçlı binadan çıkartıldı. Çevrede güvenlik önlemi alan Polis ve belediye ekipleri, Yeniyol Mahallede bulunan Çoruh Caddesi’nin karayolunu trafiğe kapadı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri inceleme yapacak

çöken istinat duvarının hemen üst bölümünde bulunan 14 katlı binada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, incelemelerde bulundu. Bu sırada inşaat yetkilileri ise, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki verdi. Ayrıca apartmanın durumu da, Karadeniz Teknik Üniversitesinden gelecek olan akademisyenlerin raporuyla belli olacak.

Yorumlar (0)