Aktivistlerden maskeli protesto: “Küresel ısınma karşısında çok geç kaldınız” 

Çevre aktivistleri, Glasgow’da düzenlenen COP26 Zirvesi öncesinde maskeli protesto düzenledi. Dünya liderlerinin yüzlerini maske yaptıran aktivistler, küresel ısınma karşısında herkesin geç kaldığını, buna rağmen kimsenin harekete geçmediğini ve yalnızca oturdukları yerden konuştuklarını ifade etti. 

DÜNYA 01.11.2021, 17:59 01.11.2021, 18:10
Aktivistlerden maskeli protesto: “Küresel ısınma karşısında çok geç kaldınız” 

Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı (Climate Change Conference – COP), dün gündüz saatlerinde İskoçya’nın başkenti Glasgow’da başladı. 12 Kasım 2021 tarihinde son bulacak bu konferanslar dizisinde iklim değişikliği, küresel ısınma, su ve gıda krizi, doğal afetler gibi pek çok konu konuşulacak. 



Program yapılırken protesto düzenlendi 

Programın başladığı sırada bir grup çevreci aktivist, Glasgow’daki konferans kampüsünün önünde bir gösteri düzenledi. Uluslararası bir yardım kuruluşunun üyelerinden oluşan aktivistler, dünya liderlerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun ve ABD Başkanı Joe Biden’ın maskelerini taktı ve İskoçların yerel kıyafetlerini giydi. 



Kampüs önünde bir süre gösteriler yapan 9 aktivist (eylemci), gösterinin ardından “COP26 Sıcak Hava Bandosu” isimli bir müzik grubu oluşturdu. Geleneksel İskoç çalgısı gayda ve davul çalarak seslerini halka duyuran aktivistler, sonrasında ise açıklamalarda bulundu. 



“Çok geç kaldılar” 

Glasgow’da düzenlenen COP26 konferans dizisinin yapıldığı Borsa Meydanı’ndaki kampüsün önünde bir araya gelen ve halkın da kendilerini dinlemesini sağlayan eylemciler, dünyanın en zengin ülkelerinin sera gazı emisyonlarını azaltmak ve küresel iklim değişikliğini durdurmak konusunda yalnızca konuştuklarını; hiçbir eylemde bulunmadıklarını ifade ettiler ve bir an önce harekete geçilmesi için çağrıda bulundular. 

Yorumlar (0)